Nives Špehar

Po depresivnem novemberskem deževju, ko sonca praktično nismo videli, se nam ta mesec res velikodušno razdaja. Poleg mene ga je zelo vesel tudi moj maček Vito, ki, podobno kot jaz, najde vsak prostor okoli hiše, da se mu lahko nastavi. Veliko manj veselja pa ob sočni svetlobi in (umetni) toploti čutijo naši produkti za podaljševanje trepalnic. Še najmanj od vseh je takšnih razmer veselo lepilo za podaljševanje trepalnic.

Zelo pomembno je, da lepilo hranimo stran od sončne svetlobe in vira toplote. Kljub temu, da ga ne bomo postavile na okensko polico, pa je dobro pomisliti tudi na to, kam postavimo voziček, na katerem lepilo stoji. Je v bližini radiatorja? Je tik pod okensko polico? Lahko pa je voziček sicer varno umaknjen od obeh, a ga sončni žarki še vedno dosežejo. In ravno ta prizor sem pred nekaj dnevi videla pri sebi.

Že tako svetel prostor, kjer potekajo tečaji podaljševanja trepalnic, se je tisto dopoldne kopal v sončnih žarkih.  Za ljubiteljico sonca je bil to kar idiličen prizor sredi Ljubljane. V tistem pa sem zagledala, da sem v svetlobi kopajo tudi primer, cleanser, booster in lepilo. Ups. To pa ne bo v redu. Hitro po telefon, da stisnem slikco in ti pokažem, o čem pišem.

Lepilo imam sicer shranjeno na varnem, v posodi, ki je neprepustna za zrak – ne pa tudi ostalih pripomočkov za predpripravo trepalnic za podaljševanje. Tudi za njih velja, da ni dobro, da so izpostavljeni svetlobi. Pravzaprav noben kozmetični izdelek tega nima rad, zato jih po uporabi umakni s svetlobe, proč od UV-a žarkov.

Mogoče se bo komu zdelo smešno, a bom vseeno povedala, da sem na začetku svoje lash poti lepilo hranila v zaprtem Tupperware kozarcu, v katerem je bil tudi riž. Da riž nase veže vlago, sem se naučila že enkrat prej, ko sem v njem sušila mobilca, ki mi je po nesreči padel v čaj 🙂 Danes je morda posoda z rižem smešna, a leta 2013 še nismo imeli takih, ki bi bile namenjene shranjevanju lepil.

Kakšna je sploh življenjska doba lepila?

Velja pravilo, da zaprto lepilo lahko hraniš do šest mesecev, seveda varno pospravljeno pred sončno svetlobo in toploto. Ko je lepilo enkrat odprto, ga smeš uporabljati dva meseca. Vedeti pa moraš, da lepilo najbolj deluje prvi mesec po odprtju, drugi mesec pa že malce slabše. Vzrok, da je temu tako, tiči v tem, da lepilo med uporabo pogosto odpiramo. Običajno vsaj 4-krat med eno aplikacijo, ko menjavamo kapljico lepilo. v tistem času v stekleničko z lepilom vstopita tudi zrak in vlaga iz zraka. Pogosteje kot lepilo odpiramo, hitreje izgublja svojo moč.

Kako ravnati z lepilom, da ga čimdlje ohraniš v dobri kondiciji, sem pisala tukaj.

Lepila za trepalnice nekdaj in danes

Včasih se je o lepilih vedelo  precej manj, kot vemo danes. Med drugim so nas pred leti učili, da moramo lepilo najprej obrisati ob podlago, preden položimo podaljšek na trepalnico in da je treba podaljške čim manj močiti in se jih dotikati.

Danes vemo, da je to daleč od resnice. Tehnologija lepil je tako napredovala, da že najmanjše brisanje lepila ob podlago pomeni, da smo skrajšali čas njegovega strjevanja približno za sekundo.

In voda? Je varna za podaljšane trepalnice?

Absolutno! Lepilo postane že po treh minutah vodoodbojno, kar pomeni, da lahko trepalnice zmočimo že takoj po koncu aplikacije. In to brez skrbi, da bodo zaradi tega slabše obstojne. V prvih 24 urah se je treba izogibati le visoki vlagi in visokim temperaturam. Evo, priročen izgovor, da tisti dan ne greš na spinning ali pa hot yogo 😉

Happy lashing :*
Nives

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *