Nives Špehar

Love – hate relationship z lepilom za podaljševanje trepalnic.

Dolgo pričakovano poletje je tu, z njim pa tudi vsakoletne težave pri delu. Nemalo preglavic nam stilistkam povzroča gospodič, brez čigar dobre volje ne moremo delati. Lepilo za podaljševanje trepalnic je izjemno zahteven partner v našem odnosu, se strinjaš? Zase lahko rečem, da imava precej živahen odnos 🤪

Običajno se razumeva perfektno, občasno pa me spravi popolnoma ob živce. Najpogosteje je to na prehodu iz pozne pomladi v poletje. Temperature se dvignejo, kar gospodiču ne paše, zato na pomoč pokličemo prijateljico klimo. Nič nam ni težko, vse bi naredile, samo da bi se on dobro počutil. Pa se ne, zebe ga! Pa kako, nooo! Očitno so se slavisti zmotili, ženskega spola je, ne srednjega, haha.

Lepila za podaljševanje trepalnic so ubogljiva le ob določenih pogojih, zato v prostoru, kjer izvajamo storitev podaljševanja trepalnic, potrebujemo imeti:

✅ 20-22 stopinj

✅ 45% – 55% vlažnost zraka. 

V takem okolju delujejo vsa lepila, obstajajo pa tudi izjeme, ki se odlično obnesejo tudi pri 30% in/ali 70% vlažnosti. V družini London Lash je to lepilo Flexie. Vendar pozor – ni namenjen stilistkam začetnicam, saj je njegov čas strjevanja izjemno kratek. 

Vrnimo se h klimi in temperaturi.

Kaj se torej zgodi, ko vključimo klimatsko napravo?

Zrak se ohladi, vlažnost pade, lepilo ne grabi – podaljški trepalnic se ne oprimejo (ali slabo oprimejo) naravnih trepalnic, opravka imamo z reklamacijami 😱 

1. Če si klimatsko napravo nastavila na 22 ali 23 stopinj je v prostoru najverjetneje prehladno, zato lepilo ne grabi. Klimatiziranih 23 stopinj se nikakor ne more primerjati z naravnimi 23. Nastavi višjo temperaturo – poskusi s 26 stopinj, mogoče 27. Testiraj, opazuj, zapisuj… ker se bo zgodba ponovila leta 2020.

2. Vklopi vlažilec zraka. Klima izsušuje zrak, lepilo pa za strjevanje potrebuje vlago. Le-to vzame iz zraka, pa tudi iz trepalnice (zgodba za drugič). Napravo za vlaženje zraka postavi višje od enega metra. Molekule vode so težke, težko se dvigujejo v višino, zato hitro padejo na tla. Pomisli – na kakšni višini so oči, na katerih delaš? Vlažne zrak rabiš tam, ne pri tleh.

Da bi se izognila reklamacijam v poletnem času, torej nujno potrebuješ klimo, vlažilec zraka in pa termometer s higrometrom. Brez tega bo obema vroče – tebi in gospodiču. 

Prav tako bodi še bolj kot običajno pozorna, kje in kako shranjuješ lepilo. Ne izpostavljaj ga direktni sončni svetlobi, umakni ga iz mesta, kjer je toplo. Naj bo bo na varnem v predalu ali omarici. 

Vem, pomislila si, da bi ga najraje postavila v hladilnik. Lahko, če je lepilo sveže odprto, tebe pa en teden ne bo, ker greš na dopust. Ko se vrneš, ga 3 do 4 ure pred uporabo pusti na sobni temperaturi

Moraš mu dati čas, da se znova privadi tvoje družbe.  

Saj pravim, verjetno bi moralo biti ženskega spola 🙈

Kako se pa vidva razumeta? 

Nives

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *