Nives Špehar

Marsikdo presenečeno vpraša: To res obstaja? Obstaja, ni hec. Lani sem osvojila tretje, letos drugo mesto. Obakrat v nominaciji volumenskih trepalnic. Lani Dramatic Volume v kategoriji Masters, letos Double volume v kategoriji Professionals. Fajn se mi zdi, seveda. Sedaj, ko je konec. Ob koncu drugega tekmovalnega dne, pa sem razmišljala takole:

Medtem, ko čakam, da sodniki ocenijo Petrine trepalnice (moj današnji model), sem se odločila, da z vami delim svoje občutke ob koncu tekmovanja. Če odštejem dejstvo, da me zaradi večurne slabe drže boli hrbet, oči pa so tako utrujene, da vidim megleno, potem sem fizično ok. Preseneča pa me dejstvo, kako se počutim psihično. Prazno in utrujeno. Ko sem se prej, s skodelico čaja sesedla na fotelj, mi je šlo na jok. Zakaj? Pojma nimam. Morda zato, ker sem se med tekmovanjem (pa tudi pred niim) večkrat vprašala: Nives, zakaj ti je tega treba?
Glava bo z lahkoto naštela nekaj razlogov. Kaj pa srce? Zakaj se v notranjosti počutim tako prazno? Za razliko od lani, letos nisem razočarana nad svojim delom. Celo zelo zadovoljna sem. Zakaj potem? Sprašujem se, kako rada se pravzaprav imam, da sem se podvrgla takemu stresu. Nekaj ur življenja, ki jih ne bo nazaj. Kaj vse bi lahko počela v teh urah… Srčno upam, da tega vprašanja ne pozabim, ko/če se spet znajdem pred dilemo: tekmovati ali ne. Ampak nečesa pa sem vesela – spoznanja, da sem se spet naučila nekaj novega o sebi.” (objavljeno 2.oktobra na FB strani Bella by Nives)

Vtise s tekmovanja predstavljam s pomočjo fotografij.

img_5454

Tekmovanje je potekalo 1. in 2.oktobra 2016, v Ljubljani. Udeležilo se ga je več kot 40 tekmovalk.

img_5525

Sodnice, ki so sodile tekmo LASH PRO CONTEST – European Competition, so prišle iz različnih držav: Anglija, Italija, Nemčija, Kazahstan, Češka, Nizozemska, Belorusija in seveda Slovenija. Vsako tekmovalko so ocenile štiri sodnice. Na tekmovalni poli lahko vidite, kateri zahteve je morala upoštevati tekmovalka.

img_5416

Tekmovanja se je letos prvič udeležila tudi Klavdija. Obema so se enako tresle roke, trema je bila velika.
Klimi navkljub je bilo v dvorani 27 stopinj, kar zelo oteži delo z lepilom, katerega optimalno območje delovanja je od 19 do 23 stopinj C.

Tekmovananja se je letos prvič udeležila tudi Klavdija.   

Levo: Petra, model (Dramatic Volumen) Desno: Urša, model (Double Volume)

img_5483   img_5413

Lahko si predstavljate, da je bilo moje veselje veliko, ko sem na razglasitvi zmagovalcev zaslišala svoje ime. Po medaljo sem skoraj odplesala.

20161002_211941

Vesela priznanja in nagrade, a vseeno srečna, da je konec 😉

img_5564   img_5563

 

 

 


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *