Nives Špehar

“Kako sta lepi”, nama je v toaletnih prostorih dejala popolna neznanka. Hvala, ji odvrnem, ona pa me vpraša, kakšno srečanje imamo. Povem ji, da gre za srečanje stilistk za trepalnice. Presenečeno me pogleda in ne uide mi zmeden pogled v očeh, ko prijazno reče: “a-ha!”
Nasmehnem se, saj sem takšnih reakcij že vajena. Da res obstaja poklic stilistka podaljševanja trepalnic, se marsikomu zdi znanstvena fantastika. Vendar pa je deklet, ki se preživljajo izključno s tem, da poudarjajo in stilirajo trepalnice ženskih oči, veliko. Veliko več, kot se nas je zbralo na prvem Srečanju lash stilisk Slovenije – pa nas ni bilo malo! Tam je bilo skoraj 90 deklet in žena, prepričana pa sem, da nas je v resnici nekajkrat več. Prišle so stilistke, ki so prepoznale izjemno priložnost, da na enem mestu v enem dnevu prisluhnejo različnim vsebinam, ki jim bodo v pomoč pri opravljanju dela.

Organizatorka srečanja, Alena Skodič, je v vabilo zapisala: “Za vas smo povabili najboljše strokovnjake iz Slovenije, ki bodo z vami delili svoje znanje in izkušnje na področju podaljševanja trepalnic, lash liftinga, barvanja obrvi s kano in marketinga.” In res smo se prav vsi predavatelji potrudili, da smo udeleženkam predajali znanje, opozorili na napake pri delu, delili nasvete in pomagali z idejami, kako biti vsak dan boljši.

Prav luštno je bilo. V dvorani hotela Radisson Blu je bilo ves čas čutiti, da je vzdušje lahkotno, kljub temu, da se nismo poznale in da smo prišle iz različnih koncev Slovenije, nekatere tudi iz sosednje Avstrije in Hrvaške. Udeleženke so sodelovale s predavatelji, vprašanj in deljenje izkušenj ni manjkalo. S tako druščino je tudi delo predavateljev lažje. No, meni je bilo, hvala!

Ker so zjutraj glave najbolj sveže ne čudi izbira teme, ki je otvorila srečanje.

mateja-stangel-touche-lashes

Mateja Štangelj: Razumevanje delovanja lepila

Izjemno zanimivo je bilo strokovno predavanje o lepilu s katerim podaljšujemo trepalnice. Kako ravnati z njim, da bo pridno in poslušno ubogalo, zakaj je naziv “hipoalergeno lepilo” zavajajoč izraz in kakšna je sploh razlika med lepili na bazi cianoakrilata, je razlagala kolegica in prijateljica Mateja Štangelj. Dejstvo je, da trepalnice lahko zmočimo že 3 do 4 minute po končanem delu in da so navodila, naj uporabnica trepalnic ne moči prvih 24 ur, zastarela. Reči stranki, da je treba podaljške čim manj močiti in jih čim bolj pustiti pri miru, pa sodijo v dobo pred internetom 🙂

tjasa-fonda

Tjaša Fonda: Varno podaljševanje trepalnic                    

Če bi vse, ki nosite trepalnice, videle video in v njem “črvička”, ki je prilezel iz dlačnega mešička, bi umivale oči trikrat na dan! Kolegica Tjaša Fonda je opozorila na nevarne posledice nečistoče oči in nam prikazala video, kako je videti blefaritis, ki ga povzroči pršica Demodex follicolorum. Težko smo zadržale pogled na zaslonu, ko je dermatolog čistil odmrlo kožo in vrtel trepalnice z namenom, da bi ta parazit prilezel ven. Si upaš pogledat video? Počakaj do 50.sekunde in povej ali se ti ob gledanju ne obrača želodec!


O blefaritisu, vzrokih za njegov nastanek in o zdravljenju, sem enkrat že podrobneje pisala tukaj.

Gremo od nelepih stvari k malce lepšim, natančneje barvitim! Običajno v salonu podaljšujejo s črnimi trepalnicami, za posebne priložnosti pa se lahko poigramo z barvami. Hrvaška zastava na trepalnicah? Nič lažjega 🙂 Vsaj tako pravi kolegica Martina Smolić in nam pokazala sliko svojega dela, ki je nastalo lani v času nogometne evforije. Prepričala nas je, da so trepalnice lahko tudi živahne in razložila kako z njimi ustvarjamo lash art. Da bi dosegle tako lepo mešanje barvnih in črnih trepalnic je nujen mapping (ne morem verjeti, koliko stilistk ga ne dela!) in barvne trepalnice lepiti glede na nivo rasti naravnih trepalnic.

tina-smolic

Martina Smolić: Barvne trepalnice pri salonskem delu

Tudi resna tema je lahko zabavna, je z izborom fotografije pokazala kolegica Inna Magdenko.

inna-magdenko

Inna Magdenko: Skrivnosti salonskega podaljševanja trepalnic

Tako smo videti stilistke, ko čakamo zamudnico – glej punčko zgoraj 🙂 Točnost je lepa čednost, a kaj ko je dan danes vedno redkejša. Inna je stilistkam razložila, kako se lotiti dela, ko stranka zamuja na termin – in seveda pričakuje popolno storitev. Hvala, Inna, odličen načrt si nam zaupala!

alena-skodic

Alena Skodič: Lash Lifting – napake in kako se jim lahko izognemo

Zanimiv in poučen je bil prikaz kolegice in organizatorke srečanja, Alene Škodic. Tudi pri kemičnem vihanju trepalnic je treba paziti na zdravje naravnih trepalnic. Neuka stilistka vam trepalnice lahko preveč zaviha, “skuri” ali pa naredi tako razmršene, da jih niti maskara ne ukroti. Tretma vihanja trepalnic je na trgu prisoten že več kot dve desetletji,  vendar pa med temi, ki so trenutno na trgu, obstajajo velike razlike. Lahko gre za preprost dvig in/ali vihanje trepalnic, lahko jih laminiramo, kar pomeni, da v zadnjem koraku dodamo negovalni losjon (ki se izpira) ali pa jim poleg vsega tega dodamo še “vitaminsko bombo”, ki vpliva na njihovo rast in moč (se ne izpira).

napake-pri-lash-liftu

Ker pa obraza ne poudarjajo le oči in trepalnice temveč tudi lepo oblikovane obrvi, ni manjkala niti tema namenjena obrvem.  V čem se razlikujejo meritve oblike obrvi kot jih delajo v Hollywoodu ali pa na akademiji za oblikovanje obrvi v Moskvi? Slednje upoštevajo veliko več razdalj na tvojem obrazu in so zato bolj natančno prilagojene tvojemu obrazu.

tanja-uranjek-voila-baeuty

Tanja Uranjek: Kako do lepo oblikovanih in polnih obrvi z naravnim barvilom kana

Predstavitev kako oblikovati popolne obrvi in jih pobarvati s kano, je kolegica Tanja Uranjek popestrila z zanimivo razlago o tem, kako izračunamo višino obrvi. Vem, da te zanima, kako izmeriš višino obrvi in ker je izračun res enostaven, zlahka preveriš ali drži tudi v tvojem primeru. Takole gre: izmeri višino obeh ustnic in dobljeno število mm deli z dve. Kar dobiš je višina obrvi, ki naj bi ustrezala tvojemu obrazu. Drži?

Ko ravno govorimo o številkah… David Perger, strokovnjak s področja digitalnega marketinga nas je zasul s kopico podatkov, ki jih je dobro upoštevati, če bi rade svoj posel širile s pomočjo Facebooka in Instagrama. Slednji je ta trenutek najhitreje rastoče omrežje, oglaševanje na njem pa poceni. Seveda pomaga, če poznaš svojo ciljno publiko in pri tem nam lahko zelo pomaga Facebook pixel. Računaj pa na to, da uspeh ne bo prišel čez noč 😉

david-perger

David Perger: Izkoristite moč digitalnega marketinga

Na srečanju so bili moški blaženi med ženami, bi lahko rekla. Samo pet jih je bilo – trije možje, ki so prišli z govornicami in dva govornika. Kot zadnji je prijel v roke mikrofon Evgen Gec, prodajni trener. “Specializirati se pomeni biti prepoznaven po določeni storitvi ali izdelku in njihovi specifiki, za kar ste pri strankah v primerjavi z vašo konkurenco izbrani prvi. To je osnova za postavitev višjih cen storitev,” je povedal.

evgen-gec

Evgen Gec: Pozicioniranje dejavnosti podaljševanja trepalnic na trgu

In jaz? Mene je zanimalo: bi hodila k frizerju, ki zna ostriči samo eno frizuro? Bi šla na nohte k stilistki, ki zna izdelati samo ovalno obliko nohtov? Bi najela arhitekta, ki ima za vsako situacijo en načrt?
S svojo tematiko sem želela prikazati kako pomembno je, da znaš kreirati, stilirati trepalnice prilagojeno vsakemu očesu posebej. Rešitev “one-size-fits-all” tudi v našem poklicu ne pride v poštev. Pojasnila in pokazala sem kateri so tisti dejavniki, ki jih moraš upoštevati, ko se odločaš za obliko stiliranja in opozorila na najpogostejše napake. Dve od njih si lahko ogledaš v kratkem video izseku mojega nastopa.

bella-nives-spehar-lash-meeting-ljubljana

foto: utrinek iz mojega predavanja Sreča prodaja – pravi stajling, srečna stranka

Vesela sem, da ste se tako množično odzvale povabilu in nam dale priložnost, da z vami delimo svoje znanje in izkušnje. S tem tudi ve pomagate rasti nam. Prav vse smo imele tremo pred nastopom in prav vsem ste jo pomagale razbliniti s tem, da ste tako zavzeto spremljale predavanja. Delite svoje znanje tudi s tistimi, ki se srečanja iz različnih razlogov niso mogle udeležiti. Vam ga zaradi tega ne bo ostalo prav nič manj.
Iz srca hvala za lepo izkušnjo. Upam, da se kmalu spet srečamo.

Nives

Nekaj utrinkov iz srečanja si lahko ogledate spodaj, precej več pa v facebook skupini Lash Meeting Slovenija.

foto: Tjaša Polšak Photograpy

tecaj-ruski-volumen-volumenski-podaljsevanje-trepalnicskupinski-zacetni-tecaj-podaljsevanja-trepalnic

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *