Nives Špehar

Malo nas je takih, ki strastno spremljamo novosti na področju podaljševanja trepalnic in vlagamo v svoje znanje in razvoj. Za odlično storitev ni dovolj le talent, potrebno je tudi globoko razumevanje teorije. Sama neskončno stremim k novemu znanju in tehnikam, zato sem nedavno obiskala London, da bi se udeležila izobraževanja pri eni izmed top trenerk in stilistk, Belorusinji Hanni Putjato, lastnici Lady London Lash studia. Želela sem se še enkrat poučiti o trenutno najbolj vroči tehniki podaljševanja trepalnic – Russian Volume Lashes.

Tisti, ki me poznajo, so me spraševali, zakaj, saj to že znaš?! Res sem decembra 2014 opravila izobraževanje po metodi XD Volumen, dva meseca kasneje pa še volumensko podaljševanje trepalnic z Xtreme Volumation tehniko. Ista tematika, dve popolnoma različni tehniki in izkušnji, in vendar sem želela še več. Učiti se od nekoga, ki prihaja iz koncev, kjer je volumenska tehnika podaljševanja trepalnic nastala – v Rusiji. Hanna Putjato ni le ena izmed najboljših trenerk v industriji, pač pa tudi ena izmed najbolj uglednih in izkušenih tehnikov v Londonu ter mednarodna sodnica. Učila se je pri pionirki te tehnike, Irini Levchuk. Naredila je že več kot 10.000 setov volumenskih trepalnic od 2D do 6D in je izkušena ter na tekočem z novostmi najnovejših tehnologij glede oskrbe trepalnic. Odločitev torej ni bila težka. Moje znanje podaljševanja trepalnic je obogatila s štirimi novimi tehnikami!Processed with Moldiv

Ime, ki se za to tehniko uporablja v svetu, je Russian Volume. Gre za način podaljševanja trepalnic, kjer na eno naravno dlačico nalepimo več izjemno finih podaljškov. Zmotno je mišljenje, da to pomeni večjo obremenitev za naravne trepalnice, kot pri klasičnem podaljševanju 1:1. Za večji volumen uporabimo trepalnice premera 0.05 ali 0.07 mm, za zmernejši volumen pa na vsako naravno trepalnico nalepimo 2 podaljška premera 0.10 mm (njuna teža ustreza eni trepalnici premera 0.15 mm). Torej, to ne pomeni, da je npr. 5 trepalnic premera 0.05 mm težkih enako kot ena premera 0,25 mm! Ne, matematika je drugačna. Poglejmo zakaj.

teza-trepalnic-primerjava

foto: preglednica teže trepalnic

Zakaj volumenske trepalnice niso težje od klasičnih?

Zato ker pri volumnu pride do izgube teže. Komplicirano? Niti ne. Predstavljajte si trepalnico za klasično podaljševanje s premerom 0,15 mm kot krog s takšnim premerom. V njega z lahkoto spravimo 4 trepalnice 0.05 mm ali 3 trepalnice premera 0.07 ali 2 trepalnici premera 0.10 mm. Tam, kjer se ne stikajo, nastane izguba teže.

Primerjava teže volumenskih in klasičnih trepalnic:

1 x 0.20 mm ≈ 0.00030 g
1 x 0.15 mm ≈ 0.00015 g
1 x 0.12 mm ≈ 0.00013 g
1 x 0.10 mm ≈ 0.00010 g (volumenska trepalnica)
1 x 0.07 mm ≈ 0.00006 g (volumenska trepalnica)
1 x 0.05 mm ≈ 0.00004 g (volumenska trepalnica)

Na tem mestu bi rada poudarila, da ima zelo malo žensk tako močne trepalnice, da bi lahko tedne in tedne nosile težo podaljaška premera 0.20 mm! Za dolgotrajno, varno nošenje podaljškov je potrebno izbrati trepalnice, ki ne presegajo teže klasične trepalnice premera 0.15 mm. Sem sitna? No, ja… za krajše obdobje ali posebne priložnosti lahko tudi do teže 0.00030 g, kar ustreza trepalnici premera 0.20 mm. Več kot toliko ni zdravo za rast vaših naravnih trepalnic. Zelo je pomembno, da stilistka natačno ve, koliko trepalnic je zagrabila s pinceto!!

Zdrave kombinacije, ki jih lahko varno nosimo teden za tednom:
1 x 0.15 mm oz. 0.12 mm
2 x 0.10 mm
4 x 0.07 mm
6 x 0.05 mm

POGOSTA VPRAŠANJA

Zakaj predpripravljeni šopki trepalnic za volumensko podaljševanje niso zdravi?
Zato, ker so zaradi količine lepila pretežki! Poleg tega se takšni pripravljeni šopki ne ovijejo okoli naravne trepalnice, tako kot šopki, ki jih delamo ročno, zato je njihova obstojnost slabša. Vnaprej se prepričajte na kakšen način bo vaša stilistka delala, ko se boste odločali za volumensko metodo podaljševanja.

Koliko časa traja podaljševanje trepalnic z volumensko metodo?
Običajno vsaj tri ure. Brez heca. Stilistke, katerih delo spremljam in občudujem, za stiliranje enega očesa potrebujejo tudi do 3 ure! Seveda so takšni seti trepalnic narejeni za potrebe fotografiranja in ne za vsakdanje življenje 😉 Poiščite imena top stilistk: Irina Levchuk, Nadia Afaneseva, Natalya Morozova.

Težko me boste prepričali, da je lahko volumen set 3D in več, pravilno in zdravo narejen v dveh urah. Lahko je, ja, če je naravnih trepalnic res izjemno malo ali pa ne posvečaš pozornosti pravilni izolaciji in temu, koliko trepalnic si potegnil s traku. Žal.

Zakaj so volumenske trepalnice dražje ob klasičnih?
Ker je storitev tehnično zahtevnejša in ker zanje porabimo več časa in materiala. Za to tehniko potrebuješ izjemno pozornost in natančnost – veliko večjo kot za klasično podaljševanje 1:1. Kljub temu, da volumenske trepalnice delam že pol leta, sem se v Londonu počutila, kot da sem ponovno na začetku. Ampak je bilo vredno. Moj moto ostaja: Work hard or go home 😉

Vse zgoraj zapisano je znana teorija, ki bi jo morale razumeti obe vpleteni strani – tako stilistka kot klientka. Tukaj so zbrane za lažje razumevanje vsem, ki se odločate za podaljševanje trepalnic.

Veliko navihanih pomežikov vam želim 😉

Nives

 

Imate vprašanje glede podaljševanja? Zapišite svoj komentar spodaj ali pa mi pošljite e-sporočilo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *