Verjetno si včasih čisto po žensko ogleduješ svoje roke. Pa si se morda kdaj vprašala, kaj drugim povedo o tebi? Ker povejo lahko kar precej o tem kako živiš, kako se neguješ in skrbiš za svoje telo.

Roke so v središču našega vsakodnevnega komuniciranja, pa se tega sploh ne zavedamo. So naša osebna vizitka, ne glede na to, kje smo, na zabavi ali razgovoru za službo. Zato je še kako pomembno, da skrbimo za njihov videz. 

Zmotno bi bilo misliti, da so lepe roke le tiste, ki so po naravi lepo oblikovane. Nasprotno! Pomembno je, da so roke negovane in nohti urejeni. Koža na rokah naj bo na otip žametna in mehka, nohti pa lepo oblikovani. Naše starosti ne izdajajo le gube na obrazu, temveč tudi naše roke. Največ, kar lahko same storimo za to, da bodo videti lepe, je, da jih primerno zaščitimo – uporabljajte vlažilno kremo in ne pozabite na zaščitni faktor. Ko se na dlaneh pojavijo tisti izdajalski rjavi madeži, potem tudi belilna krema ne bo več pomagala. Žal.

Nekaj vsakodnevnih nasvetov, kako brez večjega truda lahko skrbiš za svoje ročice:

  • Navlaži svoje roke s kremo večkrat dnevno. Suha koža se lažje poškoduje, prav tako pa je hitreje videti gubasta.
  • Zaščiti svoje roke! Nosi rokavice, ko delaš na vrtu, pomivaš posodo, ali imaš opraviti z agresivnimi kemikalijami.
  • Roke obriši do suhega in jih osuši. Voda, ki bo ostala na koži, bo povzročila, da bo koža postala suha.
  • Svojim rokam občasno privošči posebno nego – zeliščno ali oljno kopel. Za boljšo trdnost nohtov si lahko pripraviš kopel v pogretem olivnem olju.

Ne glede na napisano, in kakorkoli se odločiš, da boš skrbela za svoje roke (najsi bo to z drago kremo priznane znamke ali s čisto običajno kremo iz bližnje trgovine), ti svetujem, da izbrano kremo uporabljaš redno! Po vsem, kar roke delajo, si zaslužijo tvojo nego in pozornost.

Povej svoje mnenje

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • E-novice

  • Spletna rezervacija

    Na želene storitve se lahko naročite tudi preko spletne rezervacije. Vse, kar morate storiti je, da da kliknete spodnji gumb in izpolnite navedna polja. Termin vam bomo nato naknadno potrdili oz. ponudili drugega, če izbrani ne bo prost.

    Spletna rezervacija