Nives Špehar

Zakaj priporočam obnovo oz. dopolnitev trepalnic na dva do tri tedne? Ni treba, da mi verjamete na besedo, preprost matematičen račun mi bo v pomoč pri razlagi zakaj 😉

Običajno imamo med 90 in 120 naravnih trepalnic na posameznem očesu. Vsako oko dnevno odvrže 2 – 5 trepalnic. Za lažji izračun upoštevajmo, da nam dnevno izpadejo 3 trepalnice:

V enem tednu torej izgubimo 21 trepalnic,
v dveh tednih 42,
v treh tednih 63.

Za tiste, ki jih je narava številno obdarila s trepalnicami (recimo 120 na oko), je to primeren čas, da pridejo na obnovo. Ko odstranim prerasle (še ne izpadle) trepalnice, jih na očesu ostane še manj. Nekdo, ki ima malo svojih trepalnic, pa jih bo v treh tednih lahko izgubil že dve tretjini. Drži?

Zato vsem svojim klientkam povem, da za obnovo pri tednih šteje stanje, ko imajo na posameznem očesu prisotnih še vsaj polovico podaljškov. Zakaj tako? Ker se v nasprotnem primeru časovno postopek obnove in porabe materiala bistveno spremeni. Poleg tega želim, da klientke skrbijo za svoje trepalnice, jih negujejo in čistijo, saj s tem pripomorejo k boljši rasti in daljši obstojnosti. Zakaj bi nekdo pazil na svoje trepke, če za enako ceno dobi “nov set”, četudi pride le z nekaj podaljški na očesu?

Ne pozabimo pa tudi na dejstvo, da tistim, ki imajo mastno kožo, trepalnice še prej odstopijo in odletijo ven brez naravne.

Drage moje, želim vam veliko zapeljivih pogledov 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *