Nives Špehar

Končno so tu in na voljo vsem! Kot vsaka novost, pa so tudi pre-made volumenske trepalnice naletele na različne odzive. Ene so nad njimi navdušene a priori, druge vzdigujejo nos, spet tretje smo jih najprej testirale, preden smo si o njih ustvarile mnenje.

Roko na srce – prednarejeni volumenski snopki so že nekajkrat poskusili osvojiti trg, a jim ni uspelo. Predebeli in pretežki nas nikakor niso prepričali. Čeprav smo že meseca maja vedeli, da se London Lash pripravlja na lansiranje pre-madov, so nas šele decemberski konferenci razveselili z datumom izida. Pravijo, da se splača biti pri koritu in če to pomeni, da vnaprej dobivam novitete na test, z veseljem rečem, da je to res. Tako je bilo z novim lepilom Royal Bond (testirali smo tri, očitno je ta dobil najboljše ocene), pa trepalnicami M krivine in končno tudi prednarejenimi volumenskimi trepalnicami.

Ljubezen na prvi pogled

Ko so iz Londona prišle prve škatlice za test, sem se zaljubila. Unikatno oblikovana embalaža, prijetna na videz in na otip. Ravno prave velikosti, da na prvo stran prilepiš trakce trepalnic, zraven pa položiš kamenček z lepilom. Prazni trakovi se z lahkoto odstranijo, nič se ne trga, ne puščajo sledi za sabo. Volumenski snopki pa… kot poezija! Vsi enakomerno razprti, mehki na otip in lepo nanizani na trak. Izvedela sem, da so posamične trepalnice v snopku razporejeno ročno!! (klikni na spodnje slike za povečavo)

Gremo na delo!

Izkušena stilistka lahko takoj vidi, da trepalnice niso debeline 0.07 mm, prej 0.06 mm. Hura! Ni bilo težav z iskanjem modela s trepalnicami, ki bi prenesle težo 5D z 0.07 mm. Lepi puhasti snopki se lepo primejo naravne trepalnice, ne morejo pa se oviti okoli nje, tako kot ročno izdelani. Pri 5D je baza (noga) precej široka, kar pomeni, da je med delom potrebna posebna pazljivost, da se nogice ne sprimejo med sabo. V praksi rešiš to tako, da podaljšek držiš dlje časa v izolaciji ali pa trepalnice lepiš izmenično, po en snopek na vsako oko.

Poleg 5D sem testirala tudi 4D. Pri teh ni bilo težav s sprijemanjem nogice, ker je baza malce ožja. No, roko na srce, nekatere stilistke tudi z ročno tehniko ne znajo ali pa ne želijo narediti ozke baze, za njih torej ni neke večje spremembe v rabi.

In rezultat?

Poglej in povej. Na sliki zgoraj so trepalnice narejene z London Lash pre-made snopki. Bi katera lahko z gotovostjo trdila, da ne gre za ročno narejene volumenske trepalnice? Jaz ne, pa imam zelo ostro oko, ko je treba iskat napake – predvsem svoje 🙂

Poglej še video – se vidi karkoli? Se vidi preširoka baza? Mislim, da ne. Vidi pa se, da ustvari lep eye-liner efekt.

Kaj prinaša prihodnost? Bomo stilistke prenehale z ročno izdelavo volumenskih snopkov?

Takoj ne, sčasoma pa. Absolutno pa so odlična rešitev za vse, ki jim ročna izdelava volumenskih trepalnic iz različnih razlogov predstavlja težavo. Morda zaradi težav z zapestjem, prezasedenestjo z delom in pomanjkanjem časa za učenje ali pa zaradi prepočasnega napredovanje pri hitrosti izdelave.

Ste opazile, da vmes nisem napisala, ker “ni opravljala tečaja za volumen”?
Na veliko se ugiba ali bodo volumenski tečaji sedaj potonili. Naj povem, ne bodo. Se pa bodo morali preoblikovati. Še vedno bo potrebno imeti dobro osnovno znanje iz podaljševanja trepalnic, ki ga bomo potem nadgradili z vsem naprednim znanjem, ki ga aktualni tečaj ruskega volumna prinaša: Kako delati z različnimi nivoji trepalnic, mešati ukrivljenosti, napredno stilirati in pa konec koncev tudi kako pravilno pobrati ročno prednarejene trepalnice. Če znaš pobirati klasično trepalnico, še ne pomeni, da boš znal pobrati tudi volumensko, pa četudi je spodaj zlepljena 😉

Ne, ne, uporaba zapestja pri volumnu je popolnoma drugačna, kot pri tehniki 1:1. Kljub temu, da se imam za izkušeno stilistko, mi je na začetku par snopkov ostalo na trakcu – razdrli so se zaradi nepravilnega prijema. Dve tretjini snopka sem pobrala, ena tretjina pa je ostala. Ker takšne trepalnice niso poceni, bo to kar draga vaja za vse, ki se jih bodo lotili brez izkušenj.

Prednosti za stranko in zate?

Zagotovo hitrost aplikacije! Poznam kar nekaj žensk, ki bi za trepalnice raje plačale malce več, samo da jim ni treba predolgo ležati. Stilistke pa vemo, da za refil v poprečju potrebujemo uro in pol, če želimo, da je storitev opravljena varno in tako, kot je treba – popolno.

S prednarejenimi snopki lahko hitre stilistke računate na refil v dobri uri, za nov set pa sem potrebovala uro in tričetrt – namesto običajnih dve uri petnajst.

Time is money

Seveda pa bo treba storitev trgu ponuditi pametno. Volumen s takimi trepalnicami je nova storitev in ker je nabavna cena takšnih trepalnic dražja, jo je smotrno tudi zaračunati po drugačni ceni. Na ta način bo imela stranka možnost, da se sama odloči kakšne trepalnice želi, stilistka pa večji zaslužek v krajšem času.

Pustimo času čas. Vse dobre stvari nikoli ne pridejo zlahka in na hitro. Verjetno tudi s prednarejenim trepalnicami ne bo prišlo do spremembe iz danes na jutri. Vendar pa so sedaj tu da ostanejo, pa če nam je prav ali ne. Z njihovo množično uporabo se bo začela nova era v svetu podaljševanja trepalnic. In London Lash ga bo resno stresel 🙂

Happy lashing :*
Nives


0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *