Nives Špehar

Priznam, velikokrat me prime, da bi šla do nje, jo ogovorila in ji izročila svojo vizitko. Ženski s podaljšanimi trepalnicami, ki njen videz kazijo, namesto da bi se zlile z njenim obrazom.

Drži, “vsake oči imajo svojega malarja”, in moje so takšne, ki občudujejo lepoto, za katero si nisi na jasnem: je naravna ali pretanjeno poudarjena? Zato so seti trepalnic izpod mojih prstov in pincet vedno narejeni v tem duhu. Smisel stiliranja očesa s trepalnicami vidim v možnosti poudariti lepo in korigirati hibe, kot so spuščena zgornja veka, videz žalostnega očesa, vdrtih oči, krajšaš ali širiš razmak med očmi, s premišljenim stiliranjem lahko obrazu povrneš simetrijo.

Pred časom je bila pri meni mladostnica, ki je na očeh nosila podaljšane trepalnice, ki se niso skladale z njenim obrazom. Želela je obnovo trepalnic, ki so ji jih naredili v enem od salonov. Redko delam obnovo, saj je to izjemno nehvaležno delo, ki skoraj nikoli ne da zadovoljivega rezultata. Težko je namreč narisati sliko po viziji drugega, zato sem obstoječe trepalnice odstranila in naredila nov set. Razlika je bila očitna, obe pa sva bili zadovoljni s končnim videzom.

Processed with Moldiv

Trepalnice na levi sliki so stare 14 dni, zato neposredna primerjava ni čisto poštena. S fotko želim le poudariti, da so podaljšane trepalnice lahko videti “tako” ali tako. Odločitev kakšne in katere so bolj zapeljive, pa prepuščam vam 😉

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *