Nives Špehar

Kaj je po vašem mnenju najbolj pomembno za dobro obstojnost?

Upam, da ste na prvo mesto postavili pripravo trepalnic. Še tako močno lepilo in nega trepalnic doma, ne moreta nadomestiti pomembnosti priprave trepalnic na podaljševanje. Dobro očiščene trepalnice so predpogoj za dobro obstojnost podaljškov.

Čiščenje začnemo z odstranjevanjem make-upa. V kolikor je stranka na termin prišla naličena okoli oči, bomo samo peno oz. šamponom za čiščenje trepalnic težko odstranili ves make-up.

Po šamponiranju uporabimo Cleanser, ki ima funkcijo odstranjevanja še zadnjih ostankov make-upa, trepalnice prav tako očisti vseh olj. Po cleanserju nanesemo na trepalnice primer, ki trepalnice navlaži. Dobro navlažena trepalnica se bo bolje povezala z lepilom. Cleanser in primer sta torej dva različna produkta, ki imata zelo različno nalogo.

POZOR! Imejte v mislih, da nimajo vsi primerji enakih sestavin. Mnogo znamk na trgu ima v ponudbi za pripravo trepalnic le primer. Ta ima povečini čistilno funkcijo (cleanser) in vsebuje pretežno alkohol. Ne zanašajte se samo na ime izdelka – vedno preverite njegove sestavine.

Kaj še je pomembno za dobro obstojnost?

Potem, ko so trepalnice ustrezno pripravljene, je druga najbolj pomembna stvar ali znamo pravilno ravnati z lepilom. Vemo kako ga pripravimo na delo? Kako hitro je? V kakšnih pogojih deluje? Kako ga pravilno shranjujemo? Kako ravnamo z njim pred in med začetkom dela?

Izkušena stilistka mora poznati odgovore na vsa ta vprašanja, prav tako ve, da mora spremljati temperaturo in vlažnost delovnega prostora. Vedeti mora kako se lepilo obnaša pri visoki oz. nizki vlažnosti in temperaturi.

Pogosto na slabo obstojnost vplivajo razmere v delovnem prostoru. Profesionalna lash stilistka ima v prostoru higrometer in termometer, s katerima bo spremljala pogoje in ki ji bosta pomagala pri obvladovanju delovanja lepila.

Tudi hitrost delovanja lepila je marsikdaj vzrok za slabo obstojnost. Takšne reklamacije se običajno dogajajo takrat, ko stilistka izbere lepilo, ki je za njeno delo prehitro. Če imamo težave z osamitvijo posamične trepalnice, poleg tega pa še nismo dovolj suverene pri polaganju podaljškov na naravno trepalnico, potem je smiselno poseči po lepilu, ki se strjujeje počasneje.

Kaj pa količina lepila in način lepljenja podaljškov? Tudi to vpliva na obstojnost.

Preveč lepila sicer pomeni dobro obstojnost, vendar pa ima slab vpliv na kvaliteto naših naravnih trepalnic. Obratno, pa premalo lepila povzroči slabo obstojnost.
Če k temu dodamo še visoko vlažnost v prostoru kjer delamo, je reklamacija skoraj zagotovljena.

Pravilno nalepljena trepalnica se v korenu stika z naravno trepalnico v dolžini 2 mm, njen koren je prilepljen, ni v zraku. Če želimo dobro obstojnost, ne izbirajmo podaljškov, ki so od naravne trepalnice daljši več kod 2 mm. Na ta način bo naravna trepalnica nosila večino teže podaljška, tudi po tem, ko bo zrastla. Kadar trepalnice podaljšujemo za polovico dolžine naravne, potem ne moremo pričakovati dobre obstojnosti. Pomislite na prenos središča teže – dlje kot je od korena, manj ima podaljšek opore v naravni trepalnici in prej se bo začel obračati.

Za dobro obstojnost podaljškov pa ni dovolj samo dobro teoretično znanje stilistke, temveč je pomembna tudi osveščenost stranke. O tem pa prihodnjič 😉

Čimveč zadovoljstva ob delu in srečnih pogledov vam želim.
Nives