Nives Špehar

PODALJŠEVANJE ALI ZGOŠČEVANJE TREPALNIC?

Odločitev ali podaljševanje ali zgoščevanje (volumen metoda) je običajno odvisna od stanja naravnih trepalnic. Če je teh veliko, potem zgoščevanje ni potrebno in je dovolj podaljševanje. Z mešanjem različnih debelin lahko tudi klasičen set 1:1 izpade bogato. Možno je tudi polovično polnjenje, ki ga običajno izberejo tiste, ki niso prepričane ali so podaljšane trepalnice za njih ali ne. Za zgoščevanje se odločimo če so naše dlačice tanke ali pa jih je zelo malo. Pri tej metodi na eno naravno dlačico nanesemo od dve do šest sintetičnih – odvisno od želenega končnega videza. 2D  in  3D volumen (dva oz. trije podaljški na eni naravni) sta videti zelo naravno, 4-6D volumen pa zelo bogato.

KAKO POGOSTO JE POTREBNA OBNOVA?

Običajno se na vsako oko nalepi 100-120 podaljškov. Za popoln videz je set potrebno obnavljati na dva do tri tedne (spet odvisno od hitrosti rasti naravnih, od nege, tipa kože…). V povprečju izgubimo tri trepalnice dnevno, kar pomeni 21 na teden, …v treh tednih se torej zamenja že 63 trepalnic, kar je več kot polivica seta, zato je to skrajni čas za obnovo. Tiste, ki imajo malo svojih trepalnic, recimo 80 ali manj na oko, so po treh tednih torej ze skoraj brez podaljskov. Zato je pomembno, da za poln set polepimo vse primerne trepalnice, če zelimo, da le-ta traja dlje.

KAKO DOLGO TRAJA POSTOPEK?

Aplikacija trepalnic 1:1 prvič traja od ure in pol do dveh ur – odvisno od števila naravnih trepalnic.Postopek volumenskega podaljševanja (zgoščevanje) traja prvič do 3 ure (vključno s posvetom), oz. manj, če je naravnih trepalnic manj kot običajno. Včasih mislimo, da jih je malo, vendar se velikokrat izkaže, da temu ni tako, da so le tako fine, da je videti, kot da jih ni.

KAJ NAJ IZBEREM?

Če niste prepričani ali so volumenske za vas, ali pa ne morete tako dolgo ležati, potem svetujem, da najprej narediva klasične in potem kasneje obnovo z volumenskimi. Efekt sicer ne bo sicer takoj isti, po dveh obnovah pa bodo že skoraj vse volumenske. To je tudi denarnici bolj prijazen način. 😉

SE LAHKO KOPAM V MORJU?

Seveda. Lahko skačete tudi na glavo in se potapljate. Nič hudega jim ne bo. Pazite le, da jih po kopanju sperete s sladko vodo.

SMEM UPORABLJATI MASKARO IN EYELINER?

Uporabo eyelinerja odsvetujem, prav tako kot maskaro. V stiku s kožo se ta namreč prepoji z maščobo, ki jo izločajo naše žleze lojnice in vse skupaj se usede na koren trepalnic. Maščoba mehča lepilo, kar pomeni, da podaljški prej odstopijo ali pa se začnejo obračati in postanejo moteči. Prav tako je eyeliner zelo težko odstraniti, saj je čiščenje oči/trepalnic s podaljški drugačno. Ned da se uporabiti vate, ker se nitke zatikajo v podaljške in ker ni popolnoma odstranjena ostaja ob robu veke, kjer lahko postane idealno gojišče za razvoj bakterij in posledično vnetja veke. Občasno bi seveda šlo, vsak dan ne.
Videz globine (se pravi črne črte ob veki) se da doseči tudi s pravo tehniko razporeditve podaljškov. Za črto ob veki lahko uporabljate svičnik ali pa mokro senčko.

ALI BODO PODALJŠKI UNIČILI MOJE TREPALNICE?

Ne! Ne bodo, če je aplikacija v celoti izvedena pravilno: vsaka posamezna trepalnica je izolirana in ni zlepljena z drugo, količina uporabljenega lepila ni prevelika, izbrana dolžina in debelina podaljškov je primerna za uporabo na vaših trepalnicah.

KAKO DOLGO LAHKO NOSIM PODALJŠKE?

Pravilno narejeno aplikacijo (beri zgoraj) lahko nosite tedne in tedne. Ker pa sama zagovarjam tezo, da v življenju ni dobro biti odvisen od ničesar, svojim klientkam svetujem pavzo vsaj enkrat na leto.

KAJ MORAM ŠE VEDETI?

Na področju okoli oči ne uporabljajte kozmetičnih produktov, ki vsebujejo olje. Olje namreč mehča lepilo  katerimi so nalepljeni podaljški.

Svetle trepalnice je priporočljivo pred tretmajem pobarvati, ni pa nujno.

Ležanje z obrazom v blazini? Ni priporočljivo 🙂 Trepalnice se zaležijo (spremenijo smer), tudi njihova obstojnost je slabša.

podaljsevanje-trepalnic-nives-2podaljsevanje-trepalnic4-bella-by-nives

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *