Nives Špehar

Nedavno sem zasledila odlično trditev: “Nice lashes aren’t cheap. Cheap lashes aren’t nice.” Poslovenjeno bi rekli: Kolikor denarja, toliko muzike. Vedno znova poudarjam, da ni vseeno kako so nameščene podaljšane trepalnice. Oseba, ki ji zaupate svoje oči, mora biti zaupanja vredna in ustrezo strokovno usposobljena. Če bi vas vprašala kako pomembno vam je vaše zdravje bi verjetno brez premisleka odgovorili: nadvse! Upam, da bi na vprašanje kako pomembno vam je zdravje vaših trepalnic, odgovorili enako.

Poglejmo najprej nekaj razlogov, zakaj vas bodo “poceni” trepalnice na koncu drago stale:

  • ZDRAVJE VAŠIH LASNIH MEŠIČKOV

Vsaka trepalnica ima svoj lasni mešiček iz katerega raste in ko pride njen čas, izpade. Vaše trepalnice so v različnih fazah rasti, ko nanje lepimo podaljške – ene so v fazi hitre rasti, spet druge v fazi mirovanja. Pomembno je, da na vsako trepalnico nalepimo le en podaljšek (z izjemo volumenske metode), saj bo le-ta, ko pride njegov čas, lahko izpadel skupaj z naravno trepalnico. Si predstavljate, da en podaljšek nalepimo na več naravnih trepalnic? Tista trepalnica, ki je v aktivni fazi rasti, bo rasla najhitreje in za seboj vlekla ostale, ki se držijo istega podaljška. Za mešiček to pomeni stres, kar povzroči, da so nove trepalnice slabotnejše, in če se tak stres ponavlja, bo mešiček prenehal proizvajati dlake.

Na zdravje mešičkov vpliva tudi teža, ki jo predstavljajo dolžina in premer podaljškov ter količina lepila. Če bodo podaljški pretežki za naravno trepalnico, bo le-ta prej izpadla. In preden bo nastala nova, bo tam nekaj časa praznina. Pomembno je, da tisti, ki podaljšujemo trepalnice, vemo koliko prenese vaša naravna trepalnica. Verjemite svoji stilistki – ne reče brez razloga, da bi bilo dobro, da skrajšata izbor za 1 mm ali eno stopnjo debeline. Volumen dosežemo s krajšimi trepalnicami, ne daljšimi!

Še en pomemben faktor za zdravje lasnih mešičkov: higiena! Prosim, umivajte svoje trepalnice, umivajte oči! Primarna funkcija trepalnic je zaščita pred drobnimi delci iz okolja, pred alergeni in tekočinami. Ko imamo nameščene podaljške se njihova površina poveča, kar pomeni, da se na njih prime še več umazanih delcev, bakterije imajo še večjo površino za razmnoževanje. Če želite ohraniti zdrave folikle je pomembno, da dnevno umivate podaljške in oči. Le tako boste lahko ohranili zdravje lasnih mešičkov, saj se le-ti ne bodo zamašili z umazanijo in posledično vneli. Stanje, ko se vnamejo, se imenuje Blepharitis. Nezdravljen blefaritis vodi v alopecijo.

  • VEČKRAT NA DOPOLNITEV

Malo denarja, malo muzike, se spomnite? Obstaja velika verjetnost da boste za set, ki ste ga plačali 30 €, dobili na posamezno oko le 35 -40 trepalnic, v tistih nekoliko dražjih pa od 80-120 na oko, kolikor imamo povprečno naravnih trepalnic. Če računamo, da dnevno izpade od 1 do 5 trepalnic, potem bo tisti cenejši set trajal manj kot 2 tedna. Oko, na katerega smo nalepili 80-120 trepalnic, pa bo videti super 3 do 4 tedne. Kaj se torej denarno in časovno bolj izplača?

  • STILSKA PREOBRAZBA OBRAZA

Dobra stilistka bo znala s podaljšani trepalnicami vaš obraz narediti maksimalno privlačen. Zato je še kako pomembno, da se ob prvem srečanju pomenimo kakšne so vaše želje, kaj je za poudariti in kaj je potrebno korigirati, da boste zasijale. Ni vsako oko primerno za isti stajling, tako kot vsakemu obrazu ne pristoji vsak make-up. Neuke stilistke v enem setu običajno uporabijo 2 ali 3  dolžine trepalnic, tiste naprednejši pa 4 do 6 dolžin, različne krivulje in debeline.
Pravi stajling je videti mehko, polno in dejansko odpravlja pomanjkljivosti oči in obraza.

  • POČUTJE

Pravilno nameščenih podaljšanih trepalnic ne čutite. Niso težke, ne vlečejo, ni srbečega občutka, rob veke vas ne peče.
Trepalnice so videte brezhibne in naravnega videza (četudi gre za dramatičen look). Najboljši možni kompliment je, da vsi strmijo v vaše trepalnice in ugibajo zakaj ste videti super 😉

unicene-trepalnice

MOJ NASVET

Trepalnice na zgornji sliki niso moje delo, so pa moje fotografije. Klientke so prišle na obnovo, ki jim je seveda najprej sledila odstranitev preostalih trepalnic. Prva slika: ponesrečen poizkus volumenskih trepalnic. Druga slika: nepravilno nalepljene trepalnice. Tretja slika: napačno stiliranje – predolge in pretežke trepalnice.

 

 

Ko se  boste odločali za podaljšane trepalnice, naredite raziskavo. Preverite fotografije ponudnika, koliko so stare, ali se morda ponavljajo ipd. Seveda je cena pomembna, toda vedite, da lahko plačate tudi v drugih oblikah.

In naj vas sedaj še enkrat vprašam: Kako pomembno vam je zdravje vaših trepalnic?

Pomežik 😉
Nives