Nives Špehar

Ni videti lepo, zato res ne vidim razloga za takšno početje. Poglejte spodnjo fotografijo in videli boste o čem govorim – o packariji, ki jo povzroči vodoodporni make-up vašim podaljšanim trepalnicam. Vsem svojim Bellam že takoj na začetku odsvetujem uporabo eyelinerja in maskare, saj škodujeta vašim trepalnicam – tako podaljškom, kot naravnim. Še vedno pa veliko uporabnic tega ne ve.

podaljsevanje-trepalnic

Če je stiliska vstavila dovolj trepalnic, potem ju načeloma naj ne bi pogrešali. Mačobe, ki ju produkta vsebujeta, mehčajo lepilo, s katerim je trepalnica prilepljena. Ker vez popušča, bo podaljšek prej izpadel, še pred tem pa bo “potoval” po naravni trepalnici, se obrnil in kvaril celoten videz seta. Kljub temu, da make-up zvečer odstranite (saj ga, ne?), se delčki ujamejo v korene trepalnic, ki jih sploh ne vidite. Znanka, ki je dovolila objavo spodnjih slik, je bila prepričana, da je na termin prišla s čistimi očmi, dokler ji nisem pokazala fotografij. Ko si namreč nadenem povečevalna stekla za delo in prižgem močno luč, vidim lahko tudi katero barvo senčke ste imeli na očeh prejšnji dan 🙂
Da boste lažje dočakale čas obnove, narišite črto nad veko z barvico (brez olja in voska) ali senčilom, ki ga zmešate z vodo. Spodnje trepalnice lahko namažete z maskaro, dovolim 🙂

Podaljške je treba obnavljati na 2-3 tedne, da so videti vaše učke privlačne in zanimive. Če želite torej podaljšati razmak med enim in drugim obiskom, uporaba maskare in eyelinerja le-tega torej skrajšata. Raje poskrbite, da bodo trepalnice in veke zvečer, preden ležete k počitku, popolnoma čiste. Odmrle kožne celice in maščoba, ki jo proizvaja in izloča koža, lahko skupaj z bakterijami poskrbijo za vnetje. Sami si lahko zmešate čistilno mešanico, s katero trikrat tedensko (poleg redne čistilne rutine) umijete podaljške. V razmerju 1:4 zmešajte otroški baby šampon z ustekleničeno vodo ali fiziološko raztopino ter dodajte malce sode bikarbone. Ta deluje antibakterijsko, uravnala pa bo tudi pH vrednost. Pripravljeno mešanico morate pred nanosom dobro pretresti, da ustvarite peno, s katero potem umijete podaljške. Sperete z vodo, rahlo otrete s papirnato brisačko, ki bo ujela kapljice vode, nato pa suhe(!) podaljške počešete s krtačko.
Čisti podaljški so pogoj za dobro obstojnost. Če vas še nisem uspela prepričati, imejte v mislih še to, da z nanašanjem maskare in eyelinerja trepalnice dodatno obtežite in s tem povzročite, da prej izpadejo.

Želim vam lepo poletje in vam maham s potepanja po Kornatih, kjer je nastal današnji blog.

Se tipkamo kmalu 😉
Nives

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *