Nives Špehar

Od delavke v proizvodnji do mednarodne podjetnice.

Pogosto mislimo, da uspeh pride čez noč. Toda vsi, ki vodijo uspešno podjetje, vedo, da temu ni tako. Da moraš za pot navzgor delati. Včasih greš en korak naprej, včasih dva nazaj. Dolga je pot, preden prideš na površje in tvoje delovanje postane opazno.

Hanna Putjato je lastnica in direktorica mednarodno uspešnega podjetja London Lash Pro, ki je v začetku letošnjega leta zaposlovalo 45 ljudi. Podjetje prodaja izdelke in opremo za lash & brow stilistke ter nudi usposabljanja v različnih državah in je letos prejelo prestižno kraljičino nagradbo The Queen’s Award for Enterprise za področje Mednarodne prodaje. Vedno sem si želela vedeti, kako je biti na čelu uspešnega podjetja. In ker je Hanna oseba, ki je leta 2015 močno zaznamovala moj preobrat v karieri, in hkrati oseba, katere osebnost me fascinira, je bila ravno ona prva gostja v pogovorih Odkrito z Nives.

V intervjuju me je zanimalo kako in kje so se začeli njeni prvi poslovni koraki, ki so jo pripeljali do tega, da je danes ena bolj vplivnih osebnosti v lash industriji. 

Povedala je, da jo je pred enajstimi leti ljubezen pripeljala iz rodne Belorusije v Anglijo. Ima visoko izobrazbo in doma je uživala določen socialni standard, vendar pa je s prihodom v tujo deželo, zaradi nepoznavanja jezika, svojo novo življenjsko pot začela kot delavka v proizvodnji. 

Dneve je prejokala, nesrečna in razočarana nad novim življenjem. Potem pa je življenje vzela v svoje roke in naredila prvi korak k spremembi. Da bi se bolje naučila jezika, se je vpisala v kozmetično šolo in nato, po njenih besedah, »napredovala« v natakarico. Tam se je zgodil prvi preobrat v njenem novem življenju.

Kaj se zgodilo potem? Kako ji je uspelo iz polovičnega delovnika postati polno zaposlena lash stilistka, nato pa samo v  petih letih ustvariti podjetje, ki je lani ustvarilo več kot 2 milijona evrov prometa?

Kaj svetuje vsem, ki bi želele napredovati na poslovnem področju? Je kaj, kar obžaluje? Bi šla znova po isti poti?

Odgovore na ta, a tudi druga vprašanja, dobiš v najinem pogovoru.

Vabljena k ogledu 🖤