Nives Špehar

Kako med poletjem poskrbeti za čimboljšo obstojnost podaljšanih trepalnic?

Težko pričakovani poletni dnevi so tu! Z njim pa tudi manj zaželeni vročina in sparina, na katero se naše telo odzove na različne načine. Med drugim izgubljamo več znoja (vode in soli), reagira pa tudi koža na obrazu. Nikoli sicer ne bo za vse prav, pa vendar smo tiste s suho kožo, poleti veliko bolj zadovoljne z njo, kot tiste, katerih koža je nagnjena k (pre)velikemu izločanju sebuma. Medtem ko se prva počuti vrhunsko in uživa v toploti in vlagi, se tiste z mastno kožo srečujete s popolnoma drugimi težavami. Koža se masti še bolj, kar je še posebej neugodno, če nosite podaljšanje trepalnice.

Za najboljšo možno obstojnost podaljšanih trepalnic je namreč nujno, da je koža čista in dobro hidrirana. Ne pa tudi mastna. Lepilo za trepalnice in maščoba se ne razumeta ravno najbolje, saj pretirano izločanje sebuma vpliva na moč lepila, s katerim so prilepljene podaljšane trepalnice. Če torej želite, da boste imele tudi med poletjem dobro obstojnost, je očesna higiena pomembna še toliko bolj. Tistim, ki se koža zelo masti, svetujem, da si učke umijete zjutraj in zvečer. Uporabite peno za čiščenje, ki je varna za uporabo s podaljšanimi trepalnicami, kot je npr. Mousse Rose.

Kako pa na dopustu?

Vprašanje, ali se smem potapljati in skakati na glavo, če imam podaljšane trepalnice, je med strankami pogosto. Seveda lahko, oboje! Vendar pa poskrbite, da boste npr. po plavanju v morju, trepalnice umili s sladko vodo. Upoštevajte tudi dejstvo, da bodo trepalnice v takih razmerah slabše obstojne in se za obnovo pri stilistki naročite raje nekaj dni prej, kot kasneje.

Kakšne preglavice pa lepilo lahko povzroča stilistkam?

O ljubi-sovraži odnosu z lepilom za podaljševanje trepalnic sem pisala tukaj. Razložila sem kako se lepilo obnaša pod klimo in na kaj moraš paziti, da se izogneš reklamacijam ter pojasnila ali ga smeš shranjevati v hladilniku.

S trepalnicami ali brez, lepo poletje želim vsem ☀️💦

Nives

klik na sliko za več informacij