Nives Špehar

Večkrat me vprašajo: “Bodo podaljški uničili moje trepalnice?” Da in ne. Vsekakor se to ne bo zgodilo, če bo delo opravila oseba, ki je za to usposobljena, je pri svojem delu natančna in potrpežljiva. Ponudbe na trgu podaljševanja trepalnic je vedno več, cene so različne, kvaliteta storitve pa velikokrat vprašljiva.

Ni nujno, da je draga storitev tudi najboljša, zagotovo pa je vredno razmisliti ali je ponudba, ki ponuja prvo podaljševanje za 30 eurov, vredna zaupanja. Na žalost sem že imela priložnost videti podaljšanje trepalnice, ki so bile tako zlepljene, da se jih je držalo po več skupaj, kar je tudi razlog za tale zapis. Na sliki je primer teden dni (!) starih trepalnic, ki so bile podaljšanje nestrokovno. Po odstranitvi se vidi, da so naravne trepalnice polomljene, na njih pa so tudi še vidni ostanki lepila. Najbrž je jasno, da takšno delo poškoduje naravne trepalnice.

ne-varno-podaljsevanje-trepalnic2

Trepalnice, ki so podaljšane strokovno, so nemoteče za oko.

Ne čutite jih, ne špikajo vas, nič vas ne vleče in ne padajo v oko. Pri izbiri je pomembno, da stilistka izbere primerno debelino, krivuljo in dolžino. Pretežka trepalnica oslabi naravno do te mere, da izpade predčasno. Na tistem mestu nastane luknja, dokler ne zraste nova trepalnica. Veste kakšna je življenjska doba trepalnice? Od šest do osem tednov. Še sreča 🙂

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *