Nives Špehar

Vsakomur se lahko zgodi, da sprejme odločitev, ki jo kasneje obžaluje. Ne glede na to ali izbereš napačni tečaj podaljševanja trepalnic ali pa imaš slabe izkušnje z lash stilistko. K pisanju me je spodbudilo sporočilo, ki sem ga prejela pred nekaj dnevi.

Nives, živjo.
Tole bo malo daljši zapis, povod zanj pa je moje razočaranje, ko berem vaš blog. Vse zapise YouTube filmčke, Instagram objave, v glavnem vse vaše objave sem skrbno prebrala in se zamislila. Sledilo je razočaranje, ki se je pomešalo z besom. Zakaj?
Ker sem nedavno nazaj opravljala tečaj podaljševanja trepalnic po tehniki 1:1. To je osnova za podaljševanje in res sem mislila, da je bil tečaj dobro izpeljan in da sčasoma, s treningom, z izkušnjami, bom tudi jaz svoje delo opravljala dobro. AMPAK, ko sem našla vas blog sem ugotovila, da tečaj ni omembe vreden, pa sovražim kritiziranje in ne želim karkoli slabega.
Na tečaju ni bilo niti besede o tem, kako držati pincete, nič od tega, kako trepalnico pomočit v lepilo, nič od tega kako umetno trepalnico postavit na pravo.. Niti tega, kaj je trebušček trepalnice, in nič o tem, kako nardit refil… Obup.
In mi je žal vsakega centa, ki sem ga tam pustila. Sem vesela, da sem našla vas blog in
izvedela delček osnov.

Tudi moj začetek ni bil obetaven

Zlahka si predstavljam razočaranje in nemoč kolegice stilistke. Ponudbe na trgu je res veliko in vem, da se je težko odločiti – vsaj začetnici. Ne veš na kaj moraš biti pozoren, kaj te mora zanimati, težko je…. Iz lastnih izkušenj vem kako je, ko si prepuščen sam sebi in svojemu pomanjkljivemu znanju. Tudi jaz sem šla po tej poti, vidim pa, da nas je veliko. Ne mine teden, da mi ne bi pisala vsaj ena stilistka, ki ima težave pri delu. Vedno rada pomagam z nasvetom, a ob tem se sprašujem – kje pa je tvoja trenerka? Zakaj je ne prosiš za pomoč? Res redko to tudi vprašam, ker je očitno, da stilistka nima podpore, saj se drugače ne bi spomnila name.

Zgornje sporočilo sem objavila z namenom – vem, da vas je veliko, ki ste šele kasneje ugotovile, česa vam začetni tečaj podaljševanja trepalnic ni dal. Naj te potolažim, nič ni izgubljenega. Če te delo s trepalnicami veseli, boš vseeno prišla na cilj, le malce dlje bo trajalo. Kar ti lahko svetujem je, da poskušaj sama najti čimveč informacij, da se učiš iz poučnih objav na facebooku in instagramu. Ne jezi se nase, nisi mogla vedeti, kaj vse moraš znati, da boš lahko samostojna pri delu. Izkušnjo uporabi pri nadaljnih odločitvah in korakih svoje kariere.

Ima tvoja stilistka dovolj znanja?

Enako velja za tiste, ki nosite podaljšane trepalnice, pa vidite, da nekaj “ne štima”. Preverite komu zaupate svoje oči! Nemalokrat se na tečaju razvije debata z dekleti, ki pridejo za model. Večina ne ve, da si mora oči in podaljške redno umivati, saj jim njihova stilistka tega ni povedala ali pa jim je celo naročila, naj jih čim bolj pustijo pri miru in sploh ne močijo.

Opozorilni signali, da so vaše trepalnice pod stresom, so:
• trepalnice so se zredčile (opazite spremembo v gostoti so vaših podaljšanih trepalnic),
• povešajo se v oko in obračajo,
• na očeh čutite bolečino in/ali špikanje,
• vaše trepalnice so čisto kratke, ko greste “na pavzo”

Vse to kaže na dejstvo, da se vašim trepalnicam slabo godi. Ne pozabite pa, da je tudi redno čiščenje trepalnic NUJNO za zdravje vaših trepalnic in da umivanje z vodo ne zadostuje. Saj ne želite tvegati vnetja, ne?

Svoje čistilne rutine si ne predstavljam brez tega šampona. Z micelarno vodico najprej odstranim make-up, nato pa oči in obraz umijem še z njim. Kljub temu, da imam občutljivo kožo, ki hitro pokaže, če ji nekaj ne paše, ima to penico zelo rada. Narejena je posebej za čiščenje trepalnic, zato ne vsebuje snovi, ki bi škodovale njihovi obstojnosti.

Kako torej izbrati tečaj podaljševanja trepalnic?

Dekleta, ki izbirate tečaj zase: naj vas ne zanima samo cena, lokacija in prijaznost trenerja na telefonu. Preverite tudi cene materiala, kaj je vključeno v paket za delo, pomoč, ki jo lahko pričakujete, poglejte kje so se učile lash stilistke, katerih delo vam je všeč – raziščite trg. Vem, da je ponudba velika, vzemite si čas, obrestovalo se vam bo. Dobra vsebina tečaja in trener, ki zna predati znanje, sta nujno potrebna za to, da bo delo lažje steklo in boste kmalu zadovoljne s svojimi rezultati.

Vse dobro ti želim :*

Nives


Na akademiji Bella by Nives je v ponudbi kar nekaj tečajev, vse pa najdeš tukaj.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *