Nives Špehar

Dobri in slabi. Narekujejo jih situacije, v katerih smo se znašli in občutki, ki so nas takrat objeli. Sem se počutila dobro ali slabo? Imam občutek, da sem sprejeta? Še posebej ženske opazimo tisoč in eno stvar, naš radar začuti tudi neizrečeno.

Lepotna industrija temelji na izkušnji, del katere so tudi čustva. Ravno zato ni dvoma, da za dobro storitev ne zadostuje le dobro opravljeno delo. Izkušnjo s storitvijo, poleg ostalega, predstavlja tudi odnos izvajalca. Četudi mi ne ostane v spominu kakšen barvni odtenek sem izbrala za svoje nohte ali kakšne rokavice je imela frizerka, ki je barvala moje lase, se zagotovo spomnim, kako sem se počutila v tistem okolju.

Ravno o tem, kako pomembno je, da se trudimo za dobre odnose s svojimi strankami in kako jih vzdržujemo, sem predavala na letni konferenci podjetja London Lash Pro, ki je tudi letos potekala v Manchestru. “We always try to exceed our own expectations,” pravi ustanoviteljica in lastnica podjetja London Lash Pro, Hanna Putjato. Ravno zaradi takega razmišljanja in vodenja, je podjetje letos podvojilo promet, obseg zaposlenih pa se je potrojil. S ponosom povem, da smo k temu pripomogli tudi trenerji znamke London Lash, ki smo v letu 2018 usposobili kar 820 tečajnic!

nives-spehar-clients-relationships-conference

foto: Zaposleni in poslovni partnerji podjetja London Lash Pro smo precejšen del dneva preživeli v hotelu Pricipal Manchester, kjer je potekala konferenca

london-lash-pro-nives-spehar-slovenija

foto: to smo mi, London Lash Pro team 🙂

Kako zelo nas Hanna ceni, nam je dala jasno vedeti tudi zvečer, po konferenci. Skoraj sto se nas je zbralo v hotelu Gotham, kjer smo v stilu Velikega Gatsbyja nazdravili uspešnemu letu. Prav vsakemu (!) sej je posebej zahvalila za sodelovanje in nas presenetila z darili. Zabava je bila organizirana na tako visokem nivoju, kot bi podjetje gostilo svoje najdražje. In res so nam z vsakim dejanjem tisti večer dali vedeti, kako dragoceni smo za podjetje.  “We were spoiled rotten,” je pod instagram objavo zapisala londonska kolegica Merilin. Ne bi se mogla bolj strinjati z njo, odličen primer negovanja odnosov. Poglej video.

V resnici je vzdrževanje odnosov enostavno, dokler delaš sam. Odnosi so dobri in izkušnje obiskovalk so takšne, kot bi jim jih rad dal. Vedno izhajam iz sebe – kaj je tisto, zaradi česar se jaz nekje dobro počutim? In kaj še lahko naredim? Izkušnje so tiste, zaradi česar se ljudje vračamo ali ne vračamo v bar, gostilno, k frizerju ali v kozmetični salon. Iz lastnih izkušenj pa žal vem tudi, da ne razmišljajo vsi tako in spoznala sem, kako zelo pomembna je čustvena inteligenca človeka. Več je vpletenih v poslovni proces, več dela je potrebno vložiti v to, da ima stranka dobro izkušnjo z nami.

Težko je, ni pa nemogoče in to me navdaja z upanjem. Da velikost podjetja ni ovira za dobro izkušnjo potrošnika, sem že nekajkrat občutila v veleblagovnici Selfridges, zadnjo pa si bo zapomnil tudi moj mož. Namesto obljubljenih “samo 10 minut” je tam preživel dobro uro in prav nič se ni pritoževal! Pa ni čakal v baru, sedel je na oddelku z oblačili.

Se sprašujete kako je to mogoče?

matej-spehar

foto: Matej v moških nebesih

Ravno v času našega obiska so za obiskovalce veleblagovnice pripravili presenečenje. Z improviziranega odra nas je pozdravil dvojnik pokojnega angleškega pop pevca Davida Bowieja. Ko je iz zvočnikov zadonela legendarna Let’s dance, je dogajanje v trenutku pritegnilo pozornost vseh. Bowie ekipa je obiskovalcem postregla z gin-tonicom in pivom, bilo je, kot da smo se znašli sredi glasbenega koncerta. Med vedno večjo množico obiskovalcev sta poplesavala tudi gospod in gospa Božiček.

david-bowie-cover

Kakšna izkušnja! Slikala, snemala in poplesavala sem sredi veleblagovnice.

Razumete zakaj se je zgodil koncert? Ne zato, da bi ljudje več zapravili, temveč zato, da so poskrbeli za izkušnjo, ki nam bo ostala v spominu, najverjetneje pa bomo o njej pripovedovali tudi svojim prijateljem.

Izkušnje so torej tiste, ki pišejo počutje, kar polovico izkušnje pa predstavljajo čustva, ki jih ob tem doživljamo. Čeprav si ne morem priklicati v spomin okusa okusa hrane tistega večera, se spomnim, da je bila okusna, da so nas lepo postregli in da smo se dobro počutili.  Kaj je torej tisto, kar je ostalo v spominu?

Izkušnja.

Podarite nasmeh in prijazno besedo, ko boste danes šli na kavo ali v trgovino. Začetek leta vedno prinaša nove zaobljube, bodite drugačni in začnite že danes. Končajte leto tako, da popolnemu neznancu polepšate dan.

Srečno!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *