Nives Špehar

Med pohajanjem po tujih mestih vedno opazujem kako urejene so ženske, ustavljam se pred izložbami lepotnih salonov, preučujem njihovo lokacijo ter si ogledujem ponudbo in cene. Tudi na potovanju po Malti ni bilo nič drugače.

Za razliko od evropskih velemest, v ponudbi malteških salonov in spajev nisem zasledila podaljševanja trepalnic. In ne boste verjeli – trepalnic nisem videla na nobeni ženski, zato sem o ponudbi povprašala še na Googlu. Prgišče zadetkov kaže, da je storitev sicer prisotna, vendar močno pod našim povprečjem. Tudi fotografije izdelkov, ki sem jih našla, niso po mojem okusu. Je pa res, da sem zahtevna stranka 🙂

Na splošno na Malti in sosednjem otoku Gozo nisem videla blišča, ljudje so preprosti, prijazni, vpliv zahodne (shopping) kulture je komajda zaznaven. Nikjer kričečih trgovskih tabel, ob nedeljah so trgovine zaprte. Tudi v najbolj turističnem mestu Tas-Sliema. Se pa slednje lahko pohvali s trgovino M.A.C., ki je tudi edina, v katero sem stopila. Ker iz M.A.C.-a pa res vedno kaj rabiš, mar ne?

Naj slike pokažejo, kaj me je navdušilo. Tako neokrnjena narava, kot nešteto mestnih parkov, kjer bi lahko sedela, zrla v modro nebo in krošnje palm ter se kopala v sončnih žarkih. To sem jaz. Otrok sonca in morja.

DSC_4860 DSC_4838 IMG_0166 IMG_0173 DSC_4979 DSC_5007 DSC_4821

DSC_5011 DSC_4881-2 DSC_5013

P.S. najdete med fotkami vsiljivca? Malta ima bogato zgodovino, ki jo je navdušeno “raziskoval” moj mož. Fotografija hodnika palače, pa je navdušila tudi mene 😉

 

foto: Matej Špehar, Nives Špehar

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *