Nives Špehar

lash filler keratinsko vihanje trepalnic

Ne, mene Lash Filller nikoli ne peče. Je pa to izjava, ki občasno pride tudi do mene oziroma do mojih kolegic, trenerk za Lash Filler InLei®.

Rada bi si vzela nekaj trenutkov in pojasnila, zakaj bi nekdo lahko imel tako izkušnjo; kot stranka ali pa ima stilistka izkušnjo, da ji stranka reče da Lash Filler peče. Za razlago si oglej spodnji video ali preberi zapis pod njim.

Gremo po vrsti. Začeli bomo s tem, da je Lash Filler pravzaprav ime za tretma, s katerim zagotavljamo trepalnice, ki bodo  zavihane in lepo dvignjene pri korenih – pa tudi nahranjene in se bodo v določenem času zadebelile za skoraj četrtino v svojem premeru. Filler 3nanašamo ob koncu tretmaja, zaradi njega trepalnica postane tudi bolj močna, ne samo debela,

A kot sem rekla, poglejmo zakaj nekdo pravi “Lash Filler me peče.”

Prva stvar: Filler je tekoč. Kajti če bi bil kremne oblike, bi se le usedel na povrhnjico in ne bi mogel skozi pore povrhnjice preiti v notranjost, v sredico trepalnice in vse do matriksa, do čebulice, kjer v bistvu vpliva na pospeševanje razmoževanja keratinocitov – to so celice, iz katerih so naše trepalnice zgrajene.

In ker je zadeva tekoča, je potrebna previdnost. Previdnost pri tem, kako daleč do korena nanašaš Filler 3 in pa kakšna je tista količina Fillerja 3, ki jo nanašaš.

Če greš s Fillerjem 3 prenizko, barva pa še ni dobro očiščena, bo v bistvu Filler 3, ki topi tudi ostanke barve, zašel v oko in jasno je, da barva peče kot vrag, ko pride v učke – tudi če ne bi uporabljala Fillerja 3.

Torej ni težava v Fillerju 3, težava je ostanek barve, ki ga Filler 3 raztopi in ki zaide v oko, ker je bil nanos Fillerja 3 prenizek.

To je prva stvar.

Druga stvar… 

Peče lahko med samim tretmajem tudi zato, ker je bil nanos produkta 1, s katerim dlačico oziroma trepalnico mehčamo, nananešen prenizko. Če prideš prenizko s produktom 1, lahko hlapi zdražijo uček, oziroma se lahko produkt celo dotika veznice in jasno je, da bo oko reagiralo, sprožilo solzenje, saj bi ta oko ta produkt rado čim prej spralo ven.To je čisto refleksna obramba našega očesa. Torej spet;človeška napaka, se pravi pravi napaka pri izvedbi.

In enako velja, če količinsko naneseš preveč Fillerja3, torej tega zadnjega produkta, ki trepalnico hrani in debeli. Če ga naneseš preveč,ker bi rada čim prej končala tretma, ali pa naredila stranki večjo uslugo, ker bo imela bolj prepojene trepalnice s Fillerjem3, takšno količino seveda lahko uporabiš. Nič ne bo narobe, ampak to količino nanašaj postopoma. Ne kapljaj na oko s kapalko, če uporabljaš stekleno embalažo, originalno embalažo. S kapalko ne smeš kapljati neposredno po trepalnicah zato, ker zelo težko nadzoruješ, kam vse bo ta Filler 3 stekel.

Upam, da sem uspela pojasniti, zakaj se lahko zgodi, da stranka med tretmajem Lash Filler občuti nelagodje.

Naj še enkrat povzamem: 

  1. Do nelagodja lahko pride že takoj na začetku, ker si produkt 1 nanesla prenizko.
  2. Do pekočega občutka lahko pride tudi zato, ker je količinsko Fillerja 3 preveč naenkrat in teče v oči in s tem dejansko z njim teče v oči tudi barva, ki je še ostala na trepalnicah – četudi si trepalnice prej očistila – na trepalnici, na ovojnici trepalnice, se pravi na povrhnjici, je barva še vedno prisotna. To je zasušena barva, Filler 3 jo topi in skupaj z njim barva v učkih seveda sproži neugodje. Popolnoma razumljivo.

Ponavljam, mene med tretmajem Lash Filler nikoli ne peče. Je pa res, da vedno izberem stilistko, ki ji zaupam, ki ve, kaj mora narediti,predvsem pa ima opravljen tečaj Lash Filler vihanje trepalnic (klik).

Upam, da je bil nasvet uporaben. Če imaš kakšno vprašanje, ga zapiši spodaj ali mi pošlji sporočilo.

Shrani objavo, deli jo s svojo prijateljico, kolegico, stilistko in z veseljem pripravim še kaj novega.

Veliko zadovoljnih učk želim 😉
Nives