Nives Špehar

Če si redna uporabnica Instagrama in Facebooka, potem veš o čem govorim. Tam jih je praktično nemogoče zgrešiti. Trend, ki prihaja iz Rusije, z več kot enoletno zamudo osvaja evropske in ameriške salone, ki ponujajo lash & brow storitve.

Laminacija obrvi je postopek, ki obrazu daje impresiven videz, ki se osredotoča na obrvi. Poln videz obrvi dosežemo s krtačenjem naravnih dlak, ki jih postavimo v želeno smer in (pol)trajno spremenimo njihov položaj. Obrvi so po postopku videti bolj košate, takšne, kot jih s pojavom Care Delevingne že lep čas videvamo na modnih brveh in v lepotnih editorialih.

Kaj je laminacija obrvi? Je to nov postopek?

Vse novo, kot vemo, je dobro pozabljeno staro. Ta postopek se je pojavil pred nekaj leti, vendar ni bil razširjen, na vrhuncu mode so bile grafične obrvi (microblading). Laminiranje obrvi (pa tudi laminiranje trepalnic), vihanje, dolgotrajno oblikovanje, bio kodranje – vse to so marketinška imena za enak tretma. V postopku s pomočjo tioglikolne kisline začasno uničimo beljakovinske vezi znotraj dlak, zato da jim lahko določimo novo smer in/ali obliko. Hidroliziran keratin poskrbi za proteinsko obnovo in moč dlačic, pantenol in trupeptidni biotionol  pa sta dodatni negovalni formulaciji v istem postopku. (vir sestavin: InLei ® Lash Filler).

Zakaj so takšne obrvi tako iskane?

Da bi lažje razumele odgovor, poglejmo najprej kaj vse  smo ženske pripravljene narediti za svoje naravne obrvi.

V salonu je postopek oblikovanja malce daljši. Stilistka nam obrvi pobarva z barvo ali kano, oblikuje z voskom, pinceto ali nitko in na koncu nanje nanese še make-up. V domači kopalnici pa je vsakodnevna jutranja rutina večinoma povsod enaka. Za urejanje obrvi uporabljamo senčila in svinčnike, nekatere pomade, sama pa imam trenutno najraje tekoče črtalo za obrvi. Postopek nato zaključimo s fiksiranjem dlak. In tiste, ki uporabljate gel za utrjevanje obrvi, veste kako težko je najti takšnega, ki bi vaše dlake uspel utrditi za cel dan. Sploh, če so trde in neubogljive. Učinek traja nękaj ur, do prvega dežja ali pa fizičnega napora (telovadba npr.).

Laminacija obrvi ni enako kot oblikovanje s pomočjo gela za obrvi. S pomočjo kemičnega postopka spremenimo strukturo dlak; naredimo jih bolj prožne, vendar jih ne prilepimo na čelo. Dlačice so po tretmaju enostavne za česanje v kateri koli smeri. Tako ubogljive ostanejo 6 do 8 tednov.

Komu je namenjen tretma laminacije obrvi?

Obrvi niso le videti lepo, tretma je odlična rešitev za asimetrične obrvi, pri čemer ne gre za dodajanje sintetičnih dlak. S postopkom rešujemo tudi težave z neubogljivimi, močnimi in ščetinastimi dlakami, ki rastejo v različne smeri. Po laminiranju postanejo veliko bolj dovzetne za fiksiranje in zato lažje ustvarimo želeno obliko.

Postopek NI PRIMEREN za stranke z zelo redkimi, tankimi in kratkimi obrvmi.

Poleg tega so kontraindikacije tudi:

 • hormonske motnje (v menopavzi, med nosečnostnostjo, v adolescenci, patološki procesi)
 • v primeru oslabljenega imunskega sistema (bolezen, poslabšanje kronične bolezni)
 • poškodovana ali problematična koža na obrveh
 • če ima stranka kakršnokoli alergijo na snovi, ki jih uporabljamo med postopkom

Prav tako postopka ne opravljamo, če je stranka nedavno prestala:

 • kemični piling obraza
 • mehanski piling obraza
 • barvanje obrvi s kano ali barvo
foto: Bella by Nives

Obstajajo nevarnosti laminacije obrvi?

Kot pri vsakem kozmetičnem postopku, tudi tu obstajajo določene nevarnosti. Skoraj zagotovo pa se jim boste ognile, če boste izbrale usposobljeno stilistko, ki je opravila tečaj laminacije obrvi in NI SAMOUK!
V večini primerov pride do poškodbe obrvi, ker izvajalci opravijo storitev nepravilno. to pa lahko povzroči poslabšanje kvalitete dlačic in/ali vodi do izgube le-teh.

POSLEDICE NEPRAVILNEGA POSTOPKA:

 1. Poškodujemo koren dlačice, ker jim določimo pretiran položaj, v nasprotju z naravno rastjo.
 2. Izsušene, tanke in štrleče dlačice, zaradi nepravilne ocene strukture dlačic.
 3. Barvanje obrvi s kano. Laminirane obrvi lahko barvamo s kano šele dva tedna po postopku oz. dva tedna prej.
 4. Uporaba neprimernih produktov! Niso vsi produkti, ki so namenjeni vihanju trepalnic, primerni za uporabo na obrveh! Stilistke, preden se odločite za uporabo teh produktov preverite pri prodajalcu ali jih smete uporabljati v namen laminacije obrvi.

Nasvet tistim, ki bi želele preizkusiti laminacijo obrvi

Obrvi rastejo veliko počasneje kot trepalnice in njihova poškodba bo vidna bolj in dlje. Kazala se bo tik nad mestom, kamor nas ljudje ponavadi gledajo.  Prepričajte se o usposobljenosti stilistke, preden vas premamijo slike prej/potem. Ne pozabite na nego obrvi po postopku. Dnevno jih morate hraniti z zato namenjenim proizvodom ali z organskim oljem. Če so vaše obrvi poslušne in z njimi nimate težav, premislite ali je tretma zares potreben. Vsekakor bodo od njega imele največ koristi tiste, ki imajo močne in goste, a toge obrvi. A nihče ne pravi, da ne smete poskusiti tudi ostale. Svetujem pa, da budno spremljate kvaliteto (in kvantiteto) dlačic.

Veliko lepih nasmehov vam želim.

Nives

Želiš storitev ponuditi v svojem salonu? Klik na Brow Formation, tečaj laminacije obrvi