Nives Špehar

Že nekaj časa se je spogledovala z idejo, da bi se preizkusila v podaljševanju trepalnic. Oklevala je, bi – ne bi šla na tečaj? Kje začeti? Koga izbrati? Vem, da je med vami veliko takšnih, ki prav tako niste prepričane kaj storiti. Preberi Hanino zgodbo o tem, kako je tekla njena pot od izbire tečaja za podaljševanje trepalnic do certificirane lash stilistke.

“Že nekaj časa nazaj, ko so trepalnice šele postale “in”, sem se odločila, da bi si jih tudi sama podaljšala. In sem šla, vedela nisem ničesar o njih, ne kako negovati ne nič, le to, da me je vse bodlo, srbelo ter da je bilo zeeeeelooo neprijetno. In sem “trepke” odložila na tisto stran stvari, ki pač niso zame.
No in sem se čez nekaj časa zopet opogumila, tokrat za ruski volumen. Zeloooo zadovoljna, popolnoma druga zgodba kot prvič. In ker s stilistko preživiš kar nekaj časa, sva se pogovarjali o tem, kako je sama začela, kaj jo je zvabilo v ta ‘biznis’. Pa me je premamilo. Bila sem ravno v tem času ko sem odpirala salon za pedikuro, iskala stvari, ki bi jih lahko še počela v življenju in to se mi je zdelo idealno! Tako sem začela brskati po internetu, najprej seveda to znamko, ki jo uporablja moja stilistka, pa nisem našla ničesar. Ne cenika, ne programa, ne terminov, ničesar. Pa sem iskala naprej.
 
Po nekem naključju sem na Facebooku zasledila Nives. Padla mi je v oči, pa sem všečkala njeno stran. Nato sem jo našla še na Instagramu in sem jo tudi tam followala. Termine je imela objavljene že na profilih, kar je bilo super, malo sem še pogledala in tam je bil cenik ter program. Zvečer na pijači sem prijateljici pokazala njen profil in obe sva bili navdušeni, kako je elegantna, urejena ter seveda bili navdušeni nad njenim delom. Trepalnice – čudovite. Glede na moje slabe izkušnje sem si želela ravno to – delati lepe, elegantne ter mehke trepalnice. Nekaj časa sem ji še sledila, odločena, da ko bom šla na tečaj, bom šla definitivno k njej. 

Pa sem odlašala in odlašala, na koncu sem bila sita same sebe s tem. In ravno tisti teden objavi Nives nove termine, odličnooo. Tako sem se prijavila na termin konec junija, en mesec sem nestrpno čakala na tečaj. In pride dan D, vsa živčna a je to sploh zame, ker sem zeloo štorasta (ampak res, v dveh mesecih sem večkrat naročila nove pincete kot obliže ali pa kaj drugega haha), in na cesti gužva, po avtocesti do Ljubljane več kot dve uri, po stari cesti malo manj. Oh, še tega se mi je manjkalo, da zamudim. Pokličem Nives, v glavi si že sestavljam, da se moram predstaviti pa povedati, da prihajam k njen na tečaj itd.
In me preseneti: “Živjo Hana!”
O, mojo številko ima že shranjeno? Res lep občutek, ko veš, da te bodoča mentorica ni vzela le kot dohodek in kot številko.

Sam tečaj je minil zelo hitro, priznam, ko sem gledala program, sem bila prepričana, da bom med teoretičnem delom zaspala, ker je bilo kar nekaj ur. Pa sem se zmotila, še prehitro je bilo konec. Profesionalno je odpredavala snov, med pogovorom je poskrbela, da nismo skrenile iz poti, predala nama je zlate izkušnje. Tudi sam praktičen del je bil lepo izpeljan, vodila naju je skozi ves proces, se posvetila vsaki posebej. Tudi to mi je bilo všeč, da sva bili le dve tečajnici. Quality over quantity. 

Ampak tečaj je le začetek. Izdelava trepalnic je postopek, ki potrebuje veliko vaje in prav je, da ne dobiš certifikata po končanem tečaju, ampak ko izpopoljnuješ določene standarde. Ko pogledam za nazaj, trepalnice, ki sem jih naredila na tečaju niso bile dovolj dobre, da bi si z njimi zaslužila certifikat. Pa tudi če bi ga dobila, nebi delala na tem, da bi se izpopolnjevala, da bi bile trepalnice vedno lepše, boljše, ampak bi verjetno ostala na isti točki. Tako pa si primoran, da delaš na temu, da izboljšaš svojo tehniko. 

Zelo sem bila presenečena, ko mi je Nives že po enem mesecu napisala, če lahko naslednji teden pridem na izpit. Whaaat?! Že? Okej, nisem pričakovala tako hitro, niti se mi moje trepalnice še niso zdele dovolj dobre. Ta teden se mi je zopet takoo vlekel, komaj sem čakala. Niti nisem bila živčna, tudi zaspala sem normalno, kar ponavadi pred izpiti ne. Verjetno zaradi mentorice, ker vate vlije toliko motivacije, da bi lahko pomojem tudi gore premikal. Ko sem prišla v salon, me je Nives že čakala, brez kakršnega koli hitenja razložila potek današnjega dopoldneva. Test je bil obširen, lahek, kakšno vprašanje seveda tricky. Ampak, ker mi je Nives super odpredavala, sem vsa vprašanja znala! Živčna sem postala šele pri delu na modelu. Tresle so se mi roke, bila sem vsa potna. Pa še danes nevem kaj me je prijelo, ker res nisem mela biti za kaj živčna. Ampak sem uspešno prestala tudi izpit, sedaj pa pogumno nadaljujem pot certificirane stilistke! No, še vedno potrebujem ogromnoo kilometrine…

Hvala Nives za vso podporo, znanje, da sem danes del velike družine London Lash! 
Zelo sem zadovoljna tudi s spletno trgovino Voila beauty, super prijazni, v prvem mailu so me takoo lepo pozdravili, izrazili dobrodošlico v družino LLP.
Res sem noro zadovoljna!”
Hana Ana Meglič Hanin kotiček

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *