Nives Špehar

Črn tulipan

Chantal poznam že vrsto let in čeprav se je najino poznanstvo začelo precej nenavadno in bi lahko bilo prepredeno z ženskim ljubosumjem, se je razvilo popolnoma drugače. Dekle iz videospota pesmi Črn tulipan je bila namreč tako zelo všeč mojemu (takrat še ne) možu, da je v radijski eter ponujam sto mark tistemu, ki mu priskrbi njeno telefonsko številko! 

Da jo je nekdanji radijski voditelj Matej Špehar – Racman sploh opazil, je kriv Miha Guštin Gušti, ki je mlado Nizozemko povabil v Slovenijo, ker je o njej napisal pesem. Chantal se je kmalu zatem preselila v Slovenijo, tu spoznavala naše “nenavadne” navade, kot je npr. preobuvanje v copate in živela življenje soproge člana izjemno uspešne rock skupine Big Foot Mama. 

V zakonu z glasbenikom Miho Guštinom so se jima rodili trije otroci in mlajšemu sinu so pri petih letih postavili diagnozo ADHD. Chantal je odkrito spregovorila o tem kaj pomeni vzgajati takšnega otroka in kakšna je ona kot mama. Zanimalo me je kaj zanjo predstavlja uspeh, saj je na čestitke ob novici, da je doktorska kandidatka dejala, da to ni (še) ni uspeh. Potem, ko je uspešno vzgojila tri otroke, se je pri 46.-ih vrnila v akademske vode.

Chantal je magistra komunikologije, trenutno pa doktorska kandidatka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer andragogika. Zaposlena je kot Learning and Teaching manager na SAE Institute za Southwest Europe.

Vabljena k poslušanju kako na življenje gleda nekdo, ki zase pravi, da zanjo, namesto Go with the flow, velja Roll With The Punches!