Nives Špehar

Po odzivih udeleženk BELLA Randevu srečanja, je bil ta dogodek točno to, kar so si želele. Druženja in novega znanja v sproščenem okolju, obdane s pozitivno energijo, povezovalno naravnane. Strokovni seminar je bil namenjen srečanju stilistk za podaljševanje trepalnic in urejanje obrvi, ki so bile naše tečajnice v zadnjih šestih letih – toliko, kot je minilo let od moje prve tečajnice. 

Zlagala bi se, če bi rekla, da sem že takoj želela pripraviti takšen dogodek. V osnovi sem imela popolnoma drugo idejo. Začelo se je s kavo. No, v bistvu ne. Začelo se je s tem, da sem že dalj časa želela najti nekaj, kar bi tečajnicam lahko podarila, nekaj kar nosi pomen. In lani poleti sem dobila idejo! Poklicala sem prijateljico, ki je že lep čas nisem videla. Silvia, duša in kreativno srce znamke Sisi House of Style, mi je takoj prišla naproti. Tuhtali sva kakšno sporočilo napisati na njeno skodelico, premetavali sva besede, izmenjavali predloge, ko se mi je v glavi zgodil »klik«.  Vprašala sem se: »Kakšna sem jaz? In kakšna je ženska, ki najde pot do mene in postane del mojega življenja? Kakšne so moje, naše tečajnice? Kako jih opisati z eno samo besedo?« 

foto: Besedo sem kar nekajkrat napisala na papir, preden sem izbrala rokopis, ki mi je bil všeč.

Srčna. To je beseda, ki nas opiše in točno takšne smo se srečale minulo soboto. Sisi mi je torej izdelala skodelico, jo opremila z mojim rokopisom, v škatlo pa sem dodala različna življenjska sporočila, ki so se mi zapisala med pisanjem bloga. Skodelice sem imela namen poslati po pošti, ko mi je Matej, moj mož, mimogrede navrgel: »Zakaj pa jih ne pokličeš na kavo? Zakaj jim ne daš darila osebno?« In tako se je rodila osnovna ideja za srečanje Bella Randevu.

Seveda ni ostalo pri kavi, a ne? Misli in ideje so prehitevale druga drugo, zamisel o kavi je dobivala drugačno podobo. Skodelici so se pridružila še druga darila, v proces sem vključila tudi hči, ki je za srečanje oblikovala pisalni blok in vanj lepo vključila sporočilo, ki sem ga želela ob srečanju predati. Bila je misel, ki je prišla med pisanjem bloga, spoznanje, da nas do lastne sreče zelo pogosto loči le naša miselnost – prepričanje, da nečesa ne zmoremo, da nismo dovolj močne, da nam ne bo uspelo. 

»Ne bodi sama sebi ovira – razpri krila!« je močno sporočilo, ki se je na srečanju pojavilo na zaslonu, v pisalnem bloku in na svinčniku ter se vtisnilo v marsikatero srce in glavo. Udeleženke so razumele globino sporočila <3 

Mož me je po seminarju hecal, da so bile besede »out of comfort zone«, najpogosteje uporabljene besede tistega dne. Morda so res bile, a še kako zelo drži, da nas ravno cona udobja ovira pri tem, da razpremo krila in poletimo. O tem sem razmišljala v blogu Sama sebi ovira – tukaj.

Fast forward na 11.2.2023, dan ko se je BELLA Randevu zgodil.

Lash & brow stilistke; poučne vsebine iz področja podaljševanja trepalnic, vihanja trepalnic, laminacije obrvi ter prodaje izdelkov; dobra družba; prijeten prostor; smeh; dobro razpoloženje in super energija. Tako bi lahko strnila ključne dejavnike, zaradi katerih lahko trdim to, kar sem napisala v uvodu. Morda manjkajo le še besede: nešteto srčnih objemov in selfiejev. 

Vendar pa v zakulisju ni šlo vse gladko 

Kljub vloženemu delu in temeljitim pripravam, je vseeno prišlo do nekaj nepričakovanih situacij. Največji stres so mi povzročili bloki, ki so bili naročeni za udeleženke. Morali bi prispeti dva dni pred dogodkom, a je zaradi zmede na pošti prišel le en paket, v katerem pa je bilo blokov premalo za vse. Mešalo se mi je od nervoze… en dan do dogodka, paketa pa ni! Par ur kasneje se je vendarle našel, moj pritisk se je umiril, vse je ok, »’mamo mi to!«

A ne za dolgo. Še isti večer, ko smo imeli tonsko vajo, se je spet zataknilo. Tokrat se je pokvarila mešalna miza, kar je dvignilo pritisk mojemu možu. A kot prekaljen radijski maček se je hitro znašel in med dejanskim dogodkom so mikrofoni delovali in glasba se je predvajala brez težav. »’mamo mi to!«

Jok da imamo –  do naslednjega dne, haha.

Skoraj bi zamudila na lasten dogodek! Na poti do prizorišča sem med vožjo ponavljala pozdravni govor in zaradi prevelike osredotočenosti na vajo, sem zapeljala na avtocesti zapeljala na napačen izvoz. To je povzročilo malo zamude, vendar sem prispela še ravno pravi čas, da smo postavili in pripravili še zadnje malenkosti pred začetkom seminarja.

Kljub naštetim zagatam je bil seminar Bella Randevu velik uspeh. Udeleženke so se imele lepo, nam pa je kljub izzivom uspelo izpeljati srečanje. Lekcije, naučene v tej izkušnji, bodo naredile naslednji dogodek še boljši.

Drage ženske…

Lepo vas je bilo srečati vse naenkrat, vaša energija in navdušenje sta nas vse resnično napolnili. Hvaležna sem, da smo Urška, Nina in jaz imele priložnost deliti svojo strast z vami in veselim se, da bomo ostale v stiku in nadaljevale skupno pot v svetu lepote.

Prepričana sem, da je ta dan vsem prinesel nekaj lepih spominov, TUKAJ pa lahko pogledaš, kako jih je v objektiv ujelo oko fotografa.

Komaj čakam na naše naslednje druženje!

Nives

FOTOGALERIJA: klik na spodnjo sliko