Nives Špehar

Življenje te vodi po poteh, ki so znane samo njemu. Misliš, da točno veš kam greš, pomagaš navigirati in vztrajno popravljaš kurs, ki pelje do cilja. Dokler lepega dne ne ugotoviš, da pot ni več prava, da so se vmes priključile mnoge druge, da enostavno ni več ista, kot je bila. Natanko to se je zgodilo meni.

Prepričana v pot, ki je pred mano sem trmasto vztrajala in iskala rešitve, da bi Bella številne med vami osrečevala z lepimi nohtki, obrvmi in trepalnicami. Potem, ko me je sinova poškodba posredno prisilila, da sem se dokončno umaknila iz vsakodnevnega salonskega dela, sem se sicer začela bolj posvečati usposabljanju stilistk za podaljševanje trepalnic, izvajanje lepotnih storitev pa sem prepustila takratnim sodelavkam. Povpraševanje po tečajih je naraščalo, prav tako pa so naraščali izzivi pri vodenju salona, ki so terjali vedno več energije in mi jemali moč. Nenehno sem bila utrujena, karkoli sem poskusila spremeniti, ni pomagalo. Kljub vsemu pa še kar nisem razumela, kaj ni v redu, kaj delam narobe? Kaj je narobe z mano!?
Dokler me ni prešinilo spoznanje – nisem na pravi poti! Zato so na njej ves čas ovire in zato gre toliko moči in energije!

Čas je bil, da pobliže ogledam to nevihto, ki je divjala v meni in se spomnim svojih začetkov.
“Zakaj si sploh šla na to pot?” sem se vprašala. “Kaj je bil razlog, da si se pred petimi leti odločila, da svojo ljubezen do nohtkov deliš z drugimi?” Odgovor na vprašanje je v meni zasvetil tako jasno, kot bi nekdo prižgal luč v temi. “Zato, da bi z delom, ki ga imam rada, zaslužila denar za študij life-coacha!” Skupaj z odgovorom pa je prišlo tudi spoznanje, da moram popraviti svojo smer.

IMG_1974

Odlomek iz druženja s sabo:

“Nives! Kako ne vidiš, da vse že imaš? Da študij life-coacha ni več pomemben? Da opravljaš delo, ki je povezano z estetiko in lepoto, kar si si vedno želela, po drugi strani pa s predajanjem znanja pomagaš dekletom in ženskam, ki stopajo na novo pot! Jih učiš, vzpodbujaš in jim stojiš ob strani… Ali ni to ravno tisto, kar si želela študirati? Naučiti ljudi, da vidijo moč v sebi.”

“Je, prav imaš,” si odgovorim.

Torej… tu sem. Natanko tu, kjer se želela biti pet let nazaj. Le da slika ni taka, kot sem si jo slikala takrat, ampak takšna, kot jo je obarvalo življenje.

In kako naprej? Zapreti salon in se posloviti od tega dela življenja? Resno? Si prepričana v to? Odločitev ni bila enostavna, je pa bila, ob zgornjem spoznanju, veliko lažja. Marsikdo je bil ob novici, da se v celoti predam usposabljanju in mentoriranju stilistk za trepalnice in obrvi, presenečen. Le Mateja ni v tem videla nobene drame in je rekla le: “Super! Saj to čutiš že nekaj časa. Sedaj je očitno čas.”
Svojo odločitev sem prvič javno delila ravno s kolegicami na srečanju stilistk in sporočilo, ki sem ga kasneje prejela od ene izmed njih, je nežno pobožalo moje srce:

“Kako si? Upam da si že na poti sprememb, kot si jih napovedala na meetingu in da se zdaj posvečaš le izobraževanju. Moram povedati, da je moja izkušnja šolanja pri tebi, bila ena od najprijetnejših. Veliko potujem in se izobražujem, pri različnih mentorjih, a toliko topline in iskrenosti še nisem prejela. Človek bi rekel…za to si rojena oz. to je tvoje poslanstvo!”

Morda je res tako. Razmišljam, ali me niso dogodki celega življenja opremljali z izkušnjami in občutki, ki jih potrebujem, da sem lahko danes in tukaj takšna, kot sem. Tu so, da pomagajo, ne upam pa si trditi, da vem, kam me vse to pelje.

Življenje je živo in treba se je znati upogniti. Veje, ki so polne življenja, se upognejo in preživijo. Posušene, brez življenja, pa so krhke in sila jih uniči.

“The green reed which bends in the wind is stronger than the mighty oak which breaks in a storm.”
― Confucius

“Zelena trska, ki se upogne pod vetrom, je močnejša kot mogočen hrast, ki se zlomi v nevihti.” – Konfucij

S to mislijo se danes poslavljam in vesela napovedujem novo spletno stran, ki bo zaživela kmalu. Namenjena bo vsem, ki želite še naprej spremljati mene in moje delo. Veliko bolj bo pregledna in lažje boste našli zapis zase – bodisi moja razmišljanja o življenju, strokovni blog ali pa boste želeli prebrati kaj lepega se v življenju okoli nas dogaja.

Se beremo kmalu <3

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *